Πορτογαλία: Παγκόσμια πρώτη για την λευκή κάρτα σε αγώνα ποδοσφαίρου

Μια ακόμη καινοτομία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, που μένει να δούμε αν θα τύχει ευρείας αποδοχής.
Canal 11

Λευκή κάρτα δόθηκε για πρώτη φορά από διαιτητή κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία.

Τα «εγκαίνια» έγιναν σε αγώνα κυπέλλου γυναικών μεταξύ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Μπενφίκα το περασμένο Σάββατο, όταν το ιατρικό προσωπικό και των δύο συλλόγων έσπευσε να βοηθήσει έναν οπαδό που είχε λιποθυμήσει στις εξέδρες.

Η διαιτητής Καταρίνα Κάμπος έδειξε την κάρτα και στις δύο ομάδες. Η συγκεκριμένη χειρονομία αναγνωρίζει και επαινεί πράξεις ευγενούς παιχνιδιού. Οι οπαδοί στο στάδιο Ντα Λούζ της Λισαβόνας ακούστηκαν να επευφημούν και να χειροκροτούν την απόφαση.

Οι κάρτες αυτές εισήχθησαν ως μέρος μιας πρωτοβουλίας του Εθνικού Σχεδίου της Πορτογαλίας για Ηθική στον Αθλητισμό, με σκοπό για την ενθάρρυνση του ευ αγωνίζεσθαι, και έχουν υιοθετηθεί από την Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μέχρι στιγμής μόνο η Πορτογαλία έχει υιοθετήσει τη λευκή κάρτα ως αντιπαραβολή στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες, που χρησιμοποιούνται για να πειθαρχήσουν τους παίκτες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Για την ιστορία, η Μπενφίκα κέρδισε με 5-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Στην εν λόγω αναμέτρηση σημειώθηκε, επίσης, νέο ρεκόρ προσέλευσης για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, με 15.032 οπαδούς, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ (14.221) που καταγράφηκε τον Μάιο του περασμένου έτους.

(με πληροφορίες από Skynews)

Δημοφιλή