Χρυσά tips για να παρέχουμε στο παιδί μας όλα τα σχολικά είδη χωρίς να μας έρθει ο κούκος αηδόνι

Η επιστροφή στα θρανία δεν πρέπει να μας προκαλεί πανικό. Όλα είναι ζήτημα διαχείρισης. Φέτος δεν την πατάμε σαν πρωτάρηδες.
Phynart Studio via Getty Images

Όπου να ’ναι πλησιάζει το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Και παρόλο που χαιρόμαστε για τα μικρά μας και τη νέα αρχή που ετοιμάζονται να κάνουν, αρκετούς γονείς μας διέπει και ένας ανομολόγητος φόβος για όλα αυτά τα έξοδα που συνεπάγεται η επιστροφή στα θρανία.

Υπάρχει όμως ουσιαστικός λόγος; Ίσως μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα χωρίς να βάλουμε το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. Πώς; Παρακάτω ακολουθούν έξι υπερπολύτιμα tip για να ψωνίσουμε οικονομικά και μόνο όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Οκτώ σωτήρια tip για να εξοικονομήσουμε χρήματα από τις αγορές των σχολικών ειδών

1. Eτοιμάζουμε μια λίστα και παραμένουμε συνεπείς σε όσα αυτή προστάζει

Έτσι, πέρα απ′ το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας ξεφύγει τίποτα, περιορίζεται και ο κίνδυνος να παρασυρθούμε σε περιττές αγορές. Επομένως, το να τα βάλουμε κάτω με μολύβι και χαρτί, ακόμα κι αν απαιτεί να συγκεντρωθούμε και να αφιερώσουμε δέκα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο μας, μόνο οφέλη επιφυλάσσει.

2. Φροντίζουμε να ενημερωθούμε αναφορικά με το τι ζητάει ο/η εκάστοτε δάσκαλος/ δασκάλα

Έχει σημασία να γνωρίζουμε τι σχολικά είδη έχει ζητήσει ο διδάσκων κάθε μαθήματος. Εφόσον ενημερωθούμε, αποκλείεται το ενδεχόμενο να ψωνίσουμε προϊόντα που δεν χρειαζόμαστε, ενώ δεν θα αναγκαστούμε να ξοδέψουμε βενζίνη και έξτρα χρόνο για να επισκεφτούμε δύο και τρεις φορές το βιβλιοπωλείο ή το εμπορικό κατάστημα απ′ όπου ψωνίζουμε σχολικά, προκειμένου να προμηθευτούμε τυχόν μικροπράγματα που μας λείπουν.

3. Προτού αγοράσουμε το οτιδήποτε, τσεκάρουμε πολύ προσεκτικά τι έχουμε ήδη στο σπίτι μας

Πόσες φορές δεν έχουμε ξοδέψει τα χρήματά μας για κάτι που διαθέταμε ήδη στο σπίτι; Και δυστυχώς μερικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα οι μαρκαδόροι και οι μπογιές διαφόρων ειδών στεγώνουν, με αποτέλεσμα μετά από κάποιο καιρό να είναι εντελώς άχρηστες.

Φέτος ας μην την ξαναπατήσουμε σαν πρωτάρηδες! Ούτε χρήματα διαθέτουμε για πέταμα, μα ούτε και χώρο για περιττά αντικείμενα, που δημιουργούν μια ασφυκτική αίσθηση ακαταστασίας στο παιδικό δωμάτιο.

4. Επαναχρησιμοποιούμε τα σχολικά των μεγαλύτερών παιδιών μας

Τόσο για την τσέπη μας, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, προτού αγοράσουμε ένα νέο προϊόν και προτού το ξετυλίξουμε από τη συσκευασία, ξοδεύουμε το προηγούμενο μέχρι τελικής πτώσεως. Και το παλιό άλλωστε, πιθανότατα εμείς το αγοράσαμε. Δεν μας δόθηκε. Έχει σημασία να το αξιοποιήσουμε στο έπακρον.

5. Ζητάμε από συγγενείς και φίλους τα σχολικά είδη που τους περισσεύουν

Ορισμένα αγαπημένα πρόσωπα θα χαρούν πολύ να αξιοποιήσουν πράγματα που καταλαμβάνουν τον χώρο τους δίχως να τα χρησιμοποιούν επειδή απλώς λυπούνταν να τα πετάξουν στα σκουπίδια. Πρόκειται για μια συνεννόηση που θα εξυπηρετήσει και τις δύο πλευρές. Αυτό που λέμε win-win. Επομένως γιατί όχι;

6. Ξεγελάμε τα μικρά μας κάνοντάς τους ένα από όλα τα χατίρια

Είναι λογικό τα παιδιά να μαγνητίζονται από συγκεκριμένες επωνυμίες και από τα όμορφα, πολύχρωμα και εντυπωσιακά προϊόντα. Ακόμα κι αν η σχέση πρακτικότητας και τιμής δεν είναι ακριβώς λογική.

Επειδή όμως είναι ικανά να φέρουν τα πάνω κάτω-μέσα στο κατάστημα ή να παραφουσκώσουν τον λογαριασμό, η χρυσή τομή είναι να κάνουμε για χάρη τους μια από όλες τις παραχωρήσεις. Έτσι στην ουσία θα τα «γλυκάνουμε» και θα συνεχίσουμε μαζί τα ψώνια, αναζητώντας για πρακτικά και οικονομικά προϊόντα κι έχοντας ικανοποιήσει ένα από όλα τα «καπρίτσια» τους.

(Mε πληροροφορίες από Pricefox)