Πώς θα φτιάξουμε παγωτό με μόλις δύο υλικά, χωρίς παγωτομηχανή

Η πιο εύκολη συνταγή για το πιο αγαπημένο επιδόρπιο της εποχής.
Παγωτό βανίλια και χωνάκια 
Παγωτό βανίλια και χωνάκια 

Βρισκόμαστε στα μισά του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, η θερμοκρασία είναι υψηλή και γι’ αυτό προτιμάμε δροσερά φαγητά και επιδόρπια.

Κι επειδή το παγωτό και οι γρανίτες είναι τα γλυκά που έχουν την τιμητική τους, παρουσιάζουμε μια εξαιρετικά απλή και οικονομική συνταγή για να φτιάξουμε λαχταριστό, σπιτικό παγωτό με μόλις δυο υλικά.

Υλικά

  • 485 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά (την τοποθετούμε στην κατάψυξη για δέκα λεπτά)
  • 396 γραμμάρια συμπυκνωμένο γάλα (ζαχαρούχο)

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη μέχρι να γίνει στερεό και το καταψύχουμε για περίπου 6 ώρες.

Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα ή ζαχαρωμένα φρούτα, ή δυο-τρεις κουταλιές κακάο για σοκολατένια γεύση.

Σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας, τρουφάκια σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα ή ό,τι τραβάει η όρεξη μας.

Πηγή: All Recipes