Αποκαλύφθηκαν οι αστρονομικές αμοιβές που παίρνουν οι μεγαλύτεροι σταρ του Hollywood

Αποκαλύφθηκαν οι αστρονομικές αμοιβές που παίρνουν οι μεγαλύτεροι σταρ του Hollywood
Mario Anzuoni / Reuters

Στη δεκαετία του ’90 οι Will Smith, Tom Hanks και Jim Carrey έβαζαν στο λογαριασμό τους μισθούς 20 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε κινηματογραφική τους δουλειά, αλλά και επιπλέον μπόνους όταν η ταινία έφτανε στην κορυφή των box ofiice.

Αυτές οι μέρες δόξας όμως έχουν παρέλθει προ πολλού και πλέον οι ηθοποιοί που μπορούν να απαιτήσουν τέτοια ποσά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Μέρος του προβλήματος είναι ότι τις κινηματογραφικές αίθουσες ελκύουν πια ταινίες με υπερήρωες και ιππότες. Τα μπάτζετ δεν εξαρτώνται πια από τη δημοτικότητα των πρωταγωνιστών αλλά από τα ειδικά εφέ που προβάλλονται.

Alessandro Bianchi / Reuters

Κάποιοι ηθοποιοί όμως δε χρειάζεται να ανησυχούν. Για παράδειγμα ο Dwayne Johnson, ο Vin Diesel και ο Robert Downey Jr. μπορούν εύκολα να υπογράψουν συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων, αν και συνήθως δίνονται πια για μεγάλες δόσεις δικαιόχρησης. Στην πραγματικότητα, η απόδοση του Downey ως Iron Man ήταν τόσο κερδοφόρα που θα μπορούσε να μην ξαναμπεί σε πλατό. Ο ηθοποιός κέρδισε 10 εκατομμύρια δολάρια για περίπου 15 λεπτά εμφάνισης στη ταινία «Spider-Man: Homecoming», άρα είναι σίγουρο ότι όταν πρωταγωνιστεί σε ταινία «Iron Man», θα λάβει παραπάνω από τα διπλάσια.

Άλλοι παραγωγοί είναι πρόθυμοι να συνδυάζουν τέχνη και εμπορευματοποίηση , ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μείωση μισθών. Ο Leonardo DiCaprio μπορεί να «κόστισε» 20 εκατομμύρια δολάρια στο «Inception», αλλά μείωσε κατά το ήμισυ το μισθό του για την ταινία του Quentin Tarantino «Once Upon a Time in Hollywood» , προκειμένου να παίξει σε ένα ιστορικό έπος.

Benoit Tessier / Reuters

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το Hollywood, απαιτούνται καθημερινά στοιχήματα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων αποτελεί η ταινία «The Purge», όπου με χαμηλότατο κόστος παραγωγής κατάφερε να κερδίσει 89.3 εκατ. δολάρια δίνοντας όμως στον πρωταγωνιστή Ethan Hawke, 2 εκατ. δολάρια ως μπόνους.

Όμως τις περισσότερες φορές οι δημοφιλείς ηθοποιοί δε χρειάζεται καν να περιμένουν να γίνει μια ταινία Box Office. Να σημειωθεί ότι ο Dwayne Johnson έχει 104 εκατ. followers στο Instagram - ο πρωταγωνιστής του «Rampage» ζητά μπόνους 1 εκατ. ευρώ για να προμοτάρει τις ταινίες στα social media.

Δείτε παρακάτω τη λίστα του Variety με τις μεγαλύτερες αμοιβές των διάσημων ηθοποιών για μερικές από τις διασημότερες ταινίες τους:

Image

(Πηγή: Variety.com)

Δημοφιλή