Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τη μαξιλαροθήκη μας - Η απάντηση σοκάρει

Πόσα «βρώμικα» μυστικά κρύβει η μαξιλαροθήκη μας και κοιμόμαστε μαζί τους κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με το Sleep Foundation, θα έπρεπε να πλένουμε τα σεντόνια μας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Και αν αυτό μας κάνει εντύπωση, πώς θα νιώσουμε αν μάθουμε ότι για τις μαξιλαροθήκες, η σύσταση είναι να τις πλένουμε ακόμα πιο συχνά; Kι όμως, είναι αλήθεια!

Και δηλαδή, πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις μαξιλαροθήκες μας;

Ακόμα κι αν θεωρούμε ότι οι μαξιλαροθήκες μας είναι εξίσου καθαρές με τα σεντόνια ή τα παπλώματα μας, ο Mάρτιν Σίλι, ειδικός στον ύπνο και Διευθύνων Σύμβουλος της MattressNextDay, αποκαλύπτει ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

«Η μαξιλαροθήκη παγιδεύει τη βρωμιά, τον ιδρώτα και όσα προϊόντα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας πριν τον ύπνο. Επομένως, θα πρέπει να την αλλάζουμε πιο συχνά από τα σεντόνια και τις παπλωματοθήκες μας, περίπου δύο φορές την εβδομάδα», εξηγεί ο Σίλι.

«Κάθε βράδυ, ο μέσος άνθρωπος εκκρίνει τουλάχιστον 200 ml υγρών, τα οποία φυσικά εισέρχονται στη μαξιλαροθήκη, τα σκεπάσματα και τα σεντόνια μας. Για αυτό είναι κρίσιμο να τα αλλάζουμε τακτικά, αλλά και να πλένουμε και εσωτερικά τα μαξιλάρια μας κάθε τρεις μήνες, προκειμένου να απαλλαγούμε από τον ιδρώτα, τη σκόνη και τα υπολείμματα από τα προϊόντα ομορφιάς», συμπληρώνει ο ειδικός.