Ασύλληπτη ταλαιπωρία στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας: Πότε ανοίγει η γέφυρα στο Βασιλικό

Ο υπεύθυνος του έργου απαντά στη HuffPost.

Ουρές χιλιομέτρων προς το φέρι μποτ της Ερέτριας και ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο άνευ προηγουμένου έχει προκαλέσει η κατάρρευση της γέφυρας στο Βασιλικό Ευβοίας μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββάτου. Οι οδηγοί αυτοκινήτων δοκιμάζουν επί ώρες τις αντοχές τους, η παρουσία της Τροχαίας σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ οι υπεύθυνοι του έργου αποκατάστασης της γέφυρας μιλούν στη HuffPost για βιβλική καταστροφή σε έναν ποταμό που δεν είχε καθόλου νερό το Σάββατο και την Κυριακή βρέθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά νερού...

Η HuffPost που βρέθηκε στον τόπο όπου οι οδηγοί αυτοκινήτων χρειάζεται να περιμένουν πολλές ώρες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο φέρι μποτ που συνδέει την Ερέτρια με τον Ωρωπό (μόνος τρόπος που μπορεί να κινηθεί κανείς από ένα μεγάλο μέρος της Ευβοιας προς τη Στερεά) μίλησε με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Εργων διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, Αλέξανδρο Βαγγελάκο, για την πρόοδο των εργασιών ως προς την αποκατάσταση της γέφυρας στο Βασιλικό.

«Δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και χθες μέχρι αργά τη νύχτα δουλέψαμε πάλι, ενώ ξεκινήσαμε τις εργασίες σήμερα ξημερώματα, κι έχουμε σκοπό να δουλέψουμε πάλι μέχρι και το βράδυ», μας λέει. «Οι εργασίες προχωρούν – εκτίμηση της κατάστασης θα έχουμε αργά προς το βράδυ για να ξέρουμε συγκεκριμένα πότε θα ανοίξει η γέφυρα – να κάνουμε κάποιους ελέγχους που πρέπει κ.τ.λ. Ο στόχος είναι προφανώς να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν. Σήμερα ωστόσο δεν πρόκειται θα ανοίξει. Από αύριο βλέπουμε...»

- Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το πότε θα τεθεί σε λειτουργία η γέφυρα για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία;

«Μέσα στις επόμενες μέρες. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα είναι αύριο ή μεθαύριο, γιατί όλα θα εξαρτηθούν από την πρόοδο των εργασιών – εμείς όπως σας είπα δουλεύουμε πυρετωδώς».

- Υπάρχουν κι άλλες περιφερειακές γέφυρες που μπορεί να βοηθήσουν τη διέλευση;

«Υπάρχουν δυο γέφυρες στα γειτονικά χωριά Αφράτι και Φύλλα - που επίσης γίνονται εργασίες. Βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού του Λήλαντα. Ο στόχος, ωστόσο, είναι να ανοίξει πρώτα στο Βασιλικό ως πιο κεντρική».

editor

- Πόσος κόσμος εργάζεται στην αποκατάσταση της ζημιάς;

«΄Οσα μηχανήματα μπορούν να δουλέψουν. Και μέσα στο ποτάμι εργάζονταν πολλά και δέκα χωματουργικά, και νταλίκες και μηχανήματα πάνω στη γέφυρα – όσα χωράνε διότι υπάρχει στενότητα χώρου».

- Υπάρχει εκτίμηση της κατάστασης;

«Υπάρχει μόνιμος μηχανικός. Κάνουμε έλεγχο, πρώτα απ’ όλα να υπάρχει ασφάλεια και μετά να ανοίξει η γέφυρα».

editor

- Και για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που έχει προκληθεί, τι σχόλιο θα είχατε να κάνετε;

«Απ’ ότι με ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, έχουν μπει κι άλλες γραμμές στη γραμμή των φέρι μποτ που συνδέει την Ερέτρια με τον Ωρωπό, ενώ η Τροχαία ενημερώνει για τη γραμμή των Στύρων που βρίσκεται πιο νότια που έχει δυο Πορθμιακές γραμμές. Θα πρέπει να επισημάνω εδώ πως τα φαινόμενα ήταν ακραία, δεν έχει ξαναπέσει τόσο νερό σε τόσο λίγες ώρες. Εκεί που ήταν ένα ποτάμι που δεν είχε καθόλου νερό το Σάββατο, την Κυριακή βρέθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά νερού...»

Δημοφιλή