ΔΙΕΘΝΕΣ
24/05/2020 15:48 EEST | Updated 24/05/2020 15:50 EEST

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Η πατρότητα έφερε στην επιφάνεια επώδυνα συναισθήματα για τον θάνατο της Νταϊάνα

Όλα όσα είπε σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αποκάλυψε πως το γεγονός ότι έγινε πατέρας έφερε στην επιφάνεια επώδυνα συναισθήματα που ένιωσε μετά το θάνατο της μητέρας του όταν ήταν 15 ετών.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ, που έχει τρία παιδιά με τη σύζυγό του Κάθριν, είπε ότι τα συναισθήματα που δημιουργούνται από ένα «τραυματικό» συμβάν μπορούν να εμφανιστούν ξανά όταν γίνεσαι γονιός.

Όπως δήλωσε σε ντοκιμαντέρ του BBC για την ψυχική υγεία, κατά καιρούς η κατάσταση ήταν δύσκολη για εκείνον.

Η μητέρα του, Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που έχει 3 παιδιά, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούι, είπε στον πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή Μάρβιν Σόρντελ, πως αυτός και η Κάθριν υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο πρώην επιθετικός των Bolton Wanderers, χαρακτήρισε την εποχή που έγινε πατέρας ως «τη δυσκολότερη στιγμή στη ζωή του», προσθέτοντας ότι πάλεψε με τα συναισθήματά του καθώς δεν μεγάλωσε με έναν πατέρα.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ απάντησε: «Το να αποκτήσεις παιδιά είναι μια στιγμή που μπορεί να σου αλλάξει την ζωή».

«Και συμφωνώ μαζί σας. Νομίζω ότι όταν βιώνεις κάτι τραυματικό στην ζωή, όπως να μην έχεις δίπλα σου έναν πατέρα ή όπως έχασα την μητέρα μου σε νεαρή ηλικία- τα συναισθήματά επανέρχονται αλματωδώς επειδή είναι μια πολύ διαφορετική φάση της ζωής».

«Και δεν υπάρχει κανείς εκεί, να σε βοηθήσει, και το βρήκα σίγουρα, κατά καιρούς, συντριπτικό».

Μιλώντας για την πατρότητα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πρόσθεσε: «Είναι μια από τις πιο εκπληκτικές στιγμές της ζωής, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο τρομακτικές».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο μικρότερος αδερφός του πρίγκιπας Χάρι, μέσω της εκστρατείας για την ψυχική υγεία «Heads Together», μίλησαν αρκετά για τον αντίκτυπο που είχε ο θάνατος της μητέρας τους σε αυτούς.

πηγή: BBC