Πρόεδρος Κροατίας για τα επεισόδια των BBB: Αν τους κρατήσουν όλους ανοίγει βεντέτα

Πήγαν για να κάνουν επεισόδια.
via Associated Press

Θέση για τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι συμπατριώτες του στη Νέα Φιλαδέλφεια πήρε ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβις παραδεχόμενος ότι οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαν στην Αθήνα για να κάνουν επεισόδια.

Στη δήλωσή του που έχει γίνει σε μέσο ενημέρωσης της χώρας του ο Μιλάνοβιτς αναφέρθηκε και στο τι αναμένει να γίνει από τις ελληνικές Αρχές τις επόμενες ημέρες: «Η Ελληνική Αστυνομία έχει δικαίωμα να τους κρατήσει (πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες) «για πέντε ημέρες. Το χρονικό αυτό διάστημα λήγει τώρα. Πρόκειται για 100 άτομα και δεν ξέρουμε αν θα προφυλακιστούν όλοι. Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν για να κάνουν επεισόδια και εγώ αυτό δεν μπορώ να το στηρίξω. Αυτή είναι περίεργη συμπεριφορά».

Σε μια αποστοφή της τοποθέτησής του ωστόσο, υπερασπίστηκε τα μέλη της οργάνωσης Bad Blue Boys (ΒΒΒ) λέγοντας ότι «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές».

Είδος βεντέτας εάν τους κρατήσουν

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους “τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

«Τώρα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι (σ.σ.: από τους οπαδούς). Αν τους κρατήσουν όλους, είναι de facto στρατιωτικός νόμος, δεν μπορείς να τους κρατήσεις όλους», κατέληξε.

Δημοφιλή