ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/10/2019 16:36 EEST

Προς παραχώρηση η μαρίνα Ιτέας

Εκδήλωση ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ για 35 χρόνια εκμετάλλευσης.

google
google

Οι μαρίνες αποτελούν ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει (και) ο τουρισμός της χώρας μας.

Το ΤΑΙΠΕΔ, μόλις προκήρυξε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της μαρίνας Ιτέας μέσω της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσής της. Η ανακοίνωση των όρων της διαγωνιστικής διαδικασίας, έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε εκείνη τη συνάντηση, οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης της μαρίνας Ιτέας, για περίοδο κατ’ ελάχιστο 35 ετών, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση και άλλων μαρινών που βρίσκονται σε Ρόδο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο κ.ά.

H θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Ιτέας, που μπορεί να αποτελέσει σταθμό κατά τη διέλευση σκαφών από το Αιγαίο στο Ιόνιο Πέλαγος, μέσω της διώρυγας της Κορίνθου, καταλαμβάνει επιφάνεια 26.000 τ.μ. και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού 146 σκαφών μικρού και μεσαίου μεγέθους. Προβλέπονται επίσης 60 θέσεις σκαφών στη χερσαία ζώνη η οποία καλύπτει έκταση της τάξεως των 24.700 τ.μ.

Η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μαρίνα Ιτέας, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει οδηγό για την αξιοποίηση και άλλων μαρινών της χώρας προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του τουριστικού προϊόντος της. 

Sponsored Post