Ψευτογιατρός εμφύτευε ξυλάκια από γλειφιτζούρια κάτω από το δέρμα γυναικών ως αντισυλληπτικό

Ξεγέλασε τουλάχιστον 25 γυναίκες με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να μείνουν έγκυες.
.
.
Police

Ψευτογιατρός εμφύτευε ξυλάκια από γλειφιτζούρια κάτω από το δέρμα γυναίκων ως αντισυλληπτικό.

Ένας άνδρας από τη Βενεζουέλα συνελήφθη πρόσφατα επειδή φέρεται να εμφύτευε ξυλάκια από γλειφιτζούρια κάτω από το δέρμα δεκάδων κάνοντας τους να πιστεύουν ότι πρόκειται για προηγμένες αντισυλληπτικές συσκευές.

Ο 38χρονος Χοσέ Ντάνιελ Λόπεζ κατηγορείται ότι ξεγέλασε τουλάχιστον 25 γυναίκες με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να μείνουν έγκυες.

Ο Λόπεζ, ο οποίος δεν ήταν φυσικά γιατρός, καθώς είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο της ιατρικής, είχε εργαστεί στο παρελθόν σε κέντρα υγείας στη Λα Βικτόρια και στο Μαρακάι της Βενεζουέλας, αφού παραποίησε το πτυχίο ιατρικής.

Ο ψευτογιατρός τοποθετούσε ο ίδιος τα υποδερμικά εμφυτεύματα, ισχυριζόμενος ότι ήταν «Implanon» (σ.σ είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ως μέσο ελέγχου των γεννήσεων για τις γυναίκες) μια διαδικασία αντισύλληψης που περιλαμβάνει μικρές πλαστικές ράβδους που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα του άνω βραχίονα.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η πραγματική διαδικασία Implanon αναφέρεται σε αντισυλληπτικά εμφυτεύματα που απελευθερώνουν μια χαμηλή, σταθερή δόση μιας προεμμηνορροϊκής ορμόνης για να πυκνώσει η βλέννα του τραχήλου της μήτρας και να λεπτύνει την επένδυση της μήτρας, ενώ παράλληλα καταστέλλουν την ωορρηξία. Αυτά τα εμφυτεύματα παίρνουν το σχήμα μικρών πλαστικών ράβδων που εισάγονται κάτω από τον άνω βραχίονα, αλλά στην περίπτωση του Λόπεζ, ήταν απλά ξυλάκια από γλειφιτζούρια που δεν έκαναν τίποτα στην πραγματικότητα.

Η απίστευτη απάτη του Λόπεζ ήρθε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας όταν ο γιατρός Ραφαέλ Χιρίνος διάβασε αναφορές γυναικών στο WhatsApp οι οποίες παρότι είχαν κάνει Implanon έμειναν έγκυες.

«Βλέπω πολλές αναρτήσεις στο WhatsApp για έναν υποτιθέμενο γιατρό, ειδικού γυναικολόγου, ο οποίος χρησιμοποιούσε το Implanon», είπε ο Χιρίνος. «Αποδείχθηκε ότι ήταν απάτη, αυτό που εμφύτευσε ήταν ενδοδερμικά ξυλάκια από γλειφιτζούρια», αναφέρει το Kosmo.com.my.

Αφού έπιασαν στα πράσα τον «γιατρό» Χοσέ Ντάνιελ Λόπεζ, ο Χιρίνος συμβούλεψε τις γυναίκες που είχαν λάβει ένα εμφύτευμα Implanon στη Λα Παστιλίτα ή την Κλίνικα Λα Τρινιντάντ να πάνε για ιατρικό έλεγχο το συντομότερο δυνατό.

Η απάτη του Λόπεζ τελικά έγινε viral, και παρόλο που εξαφανίστηκε, τελικά συνελήφθη στην περιοχή Ελ Καστανο , όπου κρυβόταν. Κατηγορήθηκε για παράνομη άσκηση της ιατρικής και παραποίηση επίσημων εγγράφων, μεταξύ άλλων, και κινδυνεύει να μείνει πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα.