Ψήφο εμπιστοσύνης από τους Αυστριακούς για τουρισμό στην Ελλάδα

Για τους Αυστριακούς η Ελλάδα όχι μόνο παραμένει πρώτος προορισμός, αλλά ενισχύθηκε περαιτέρω η εικόνα της χώρας μας.
.
.

Η Ελλάδα παραμένει πολύ ψηλά στην τουριστική ατζέντα των Αυστριακών. Μάλιστα, ακόμα και οι συνταξιούχοι, οργανωμένα, επισκέπτονται τη χώρα μας σε εκτός τουριστικής αιχμής περίοδο κι αυτό είναι σημαντικό για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Ειδικά τώρα με την πανδημία του κορονοϊού, οι όποιες διακοπές θα μετατεθούν χρονικά, ακόμα και προς το τέλος του φθινοπώρου.

Στην Αυστρία, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα έρευνα της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της χώρας, «Ruefa, Reisekompass», σύμφωνα με την οποία το 90% των Αυστριακών επρόκειτο να ταξιδέψουν το καλοκαίρι του 2020, με δημοφιλέστερους προορισμούς κατά σειρά προτεραιότητας της TUI: Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτο, Κροατία.

Με βάση αυτή την έρευνα, το μεγαλύτερο αυστριακό τουριστικό περιοδικό «TAI», δημοσίευσε σε πρόσφατη έκδοσή του άρθρο με τίτλο: «Σταδιακή χαλάρωση του Lockdown - Ανάλυση των ταξιδιών στους 6 top προορισμούς», έχοντας κεντρική φωτογραφία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το άρθρο απαριθμεί τις μεσογειακές χώρες, κατά σειρά βαθμού ασφαλείας σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

Η Ελλάδα, αναφέρεται πρώτη ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς μετά την εμφάνιση του κορονοϊού (βαθμίδα ασφαλείας 4, όπως η Αίγυπτος και η Κροατία), με επισήμανση στην κυριαρχία της χώρας μας μεταξύ των καλοκαιρινών προορισμών στην αυστριακή τουριστική αγορά, λόγω απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με 21 ελληνικούς προορισμούς και πτήσεις, που θα άρχιζαν από τον Μάιο 2020.

Επίσης, αναφέρεται στο μικρό αριθμό των κρουσμάτων και στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.
Στο ιδιαίτερα σημαίνον ερώτημα για την τουριστική βιομηχανία, ως προς τι μέλλει γενέσθαι το προσεχές καλοκαίρι, το άρθρο αναφέρει ότι αυτό εξαρτάται από το βαθμό άρσης των μέτρων του Lockdown από κάθε χώρα ξεχωριστά. Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Η Τουρκία, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην κατηγορία 4, ανέβηκε στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης (6), λόγω της εξαιρετικά γρήγορης έξαρσης της επιδημίας σε όλη τη χώρα. Εικάζεται, επομένως, ότι το τουριστικό ρεύμα προς Τουρκία από την Αυστρία δεν θα υπάρξει για αυτό το καλοκαίρι.

Για την Ιταλία, δεν θεωρείται δυνατή η εκτίμηση για το πότε θα εξέλθει η χώρα από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οσον αφορά την Ισπανία, η οποία ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης (6), επεξεργάζεται διάφορα σενάρια επανεκκίνησης του τουρισμού. Παρ’ όλα αυτά, δεν θεωρείται δυνατή η άφιξη ξένων τουριστών στα Κανάρια νησιά και στις Βαλεαρίδες Νήσους. Επίσης, θεωρείται ότι μόνο από το φθινόπωρο θα μπορέσει η χώρα να δεχθεί και πάλι τουρίστες.

Η Αίγυπτος, ανήκει όπως η Ελλάδα και η Κροατία στη βαθμίδα 4, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι η τουριστική σεζόν.

Καταλήγοντας, για την Κροατία (βαθμίδα ασφαλείας 4), αναμένεται ότι ορισμένοι Αυστριακοί θα πραγματοποιήσουν διακοπές. Η χώρα γειτνιάζει με την Αυστρία και είναι προσβάσιμη οδικώς μέσω Σλοβενίας.

Δημοφιλή