Ρεκόρ Γκίνες για σέρφερ που δάμασε κύμα-τέρας 26 μέτρων στην Πορτογαλία

Κατάφερε να δαμάσει ένα κύμα ύψους 26,21 μέτρων.
.
.
Guinness World Records

Τα κύματα-τέρατα είναι το ιερό δισκοπότηρο των σέρφερ παγκοσμίως.

Ο επαγγελματίας σέρφερ Σεμπάστιαν Στόιντνερ, 37 ετών, έσπασε το ρεκόρ Γκίνες τον Οκτώβριο του 2020 στα ανοιχτά της Πράια Ντο Νότρε, στο Ναζαρέ, στην Πορτογαλία.

Ο Γερμανός αθλητής κατάφερε να δαμάσει ένα κύμα ύψους 26,21 μέτρων!

Είχε την πρώτη του επαφή με το άθλημα στα 9 του χρόνια. Στα 13 αποφάσισε να μετακομίσει στη Χαβάη όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Μπορεί να μη ζει αποκλειστικά από το σέρφινγκ αλλά έχει καταφέρει να «καβαλήσει» μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κύματα.

Δεν ήταν εύκολο, θυμάται, και πολλοί δεν υποστήριξαν ή δεν κατάλαβαν την απόφασή του να μετακομίσει και να μετακομίσει στην άλλη άκρη του κόσμου.

.
.
Guinness World Records

Ωστόσο, αυτή η ριψοκίνδυνη απόφαση απέδωσε: σήμερα, ο Στόιντνερ είναι ένας από τους πιο διάσημους σέρφερ στον κόσμο. Μετρά πολλές νίκες στο ενεργητικό του και, πλέον, έναν τίτλο στα ρεκόρ Γκίνες.

«Είναι καταπληκτικό», λέει ο Στόιντνερ σχετικά με τον νέο του τίτλο.

«Συγχαρητήρια στον Σεμπάστιαν για αυτό το απίστευτο επίτευγμα», δήλωσε η Τζέσι Μίλει - Ντάιερ, Επικεφαλής Διαγωνισμού στο World Surf League και πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Junior First World Surf League.

Το 2004 ο Στόιντνερ «καβάλησε» το μεγαλύτερο κύμα στον κόσμο, στη Χαβάη, και τον επόμενο χρόνο το πιο επικίνδυνο, στην Αϊτή. Τώρα έβαλε στο παλμαρέ του και την Πορτογαλία.

Δημοφιλή