Ρούλα Πισπιρίγκου: Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων, την Δευτέρα απολογείται στην ανακρίτρια

Ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της για ένα κακούργημα.

Τη Δευτέρα θα περάσει ξανά το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, αδυνατισμένη, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με το κεφάλι ψηλά αυτή τη φορά, η κατηγορούμενη ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της για ένα κακούργημα.

Θα επιστρέψει και πάλι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων την προσεχή Δευτέρα προκειμένου αυτή τη φορά να απολογηθεί.

Η νέα δίωξη

Η νέα δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη, ο οποίος μελετώντας το περιεχόμενο των καταθέσεων και των στοιχείων των ιατροδικαστικών εκθέσεων έκρινε πως το επεισόδιο που οδήγησε σε τετραπληγία το κοριτσάκι ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας και δεν οφειλόταν σε παθολογικά αιτία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγους μήνες πριν χορηγήσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή -όπως κατηγορείται- είχε προσπαθήσει και πάλι να αφαιρέσει τη ζωή της Τζωρτζίνας χωρίς επιτυχία.

Υπενθυμίζεται, ότι η 33χρονη πήγε στο νοσοκομείο την κόρη της υποστηρίζοντας στους γιατρούς πάθαινε σπασμούς. Αν και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων, οι γιατροί δεν εντόπισαν το πρόβλημα και ενημέρωσαν τη μητέρα της Τζωρτζίνας ότι θα έπαιρνε εξιτήριο. Εκείνη φέρεται να αντέδρασε έντονα ζητώντας να παραταθεί η νοσηλεία της.

Ωστόσο, μια από τις επόμενες ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημέρωσε τους γιατρούς πως κάποια εμπλοκή υπάρχει με το παιδί. Όμως μόλις έφτασαν στο θάλαμο νοσηλείας, βρήκαν την 9χρονη ουσιαστικά νεκρή, ενώ κατάφεραν να την επαναφέρουν ύστερα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, με τον εγκέφαλό της να έχει υποστεί σοβαρές βλάβες, καθιστώντας την τετραπληγική.

Λέων: Η Τζωρτζίνα υπέφερε παρά πολύ και ίσως όχι μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα

Τη νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση της κόρης της Τζωρτζίνας σχολίασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Διαβάζω σήμερα για νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Δυστυχώς από καιρό λέγαμε ότι η Τζωρτζίνα υπέφερε παρά πολύ και ίσως όχι μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Πηγή: dikstiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα