Ρωσία: Γνωστός καθηγητής σκότωσε και τεμάχισε την ερωμένη του - Ήταν πρώην φοιτήτριά του

Οι αρχές βρήκαν το ακρωτηριασμένο σώμα της 24χρονης στο σπίτι του.
ASSOCIATED PRESS

Γνωστός καθηγητής ιστορίας στην Ρωσία, ομολόγησε την δολοφόνια ερωμένης του, όταν βρέθηκε μέσα σε λίμνη μεθυσμένος, με μια τσάντα στον ώμο που περιείχε το κομμένο χέρι της. Ήταν μαθήτρια του.

Ο Όλεγκ Σοκόλοβ, 63 ετών, ήταν μεθυσμένος και έπεσε μέσα στην λίμνη την ώρα που προσπαθούσε να ξεφορτωθεί μέλη του σώματός της, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το BBC, οι αρχές βρήκαν στην συνέχεια το ακρωτηριασμένο σώμα της Αναστάζια Γιετσένκο, 24 ετών, στο σπίτι του 63χρονου καθηγητή.

Le HuffPost

Ο Σοκόλοβ, με ειδίκευση στον Ναπολέοντα, παραδέχθηκε την ενοχή του για την βάναυση δολοφονία της φοιτήτριά του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλεξάντερ Ποτσούγιεβ.

Ο καθηγητής, δήλωσε την αστυνομία πως σκόπευε να ξεφορτωθεί το πτώμα και στην συνέχεια να αυτοκτονήσει, ντυμένος ως Ναπολέων.

Ο ιστορικός έχει γράψει πολλά βιβλία για τον Ναπολέοντα και έχει αποτελέσει ιστορικός σύμβουλος σε διάφορες ταινίες. Αυτός και η φοιτήτριά του, Γιετσένκο, έχουν γράψει μάλιστα αρκετά έργα μαζί.

Le HuffPost

Ο Σοκόλοβ ήταν επίσης μέλος του Γαλλικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών και Πολιτικής (Issep), το οποίο δήλωσε το Σάββατο ότι τον απομάκρυναν από την επιτροπή.

«Μάθαμε με φρίκη το ασεβές έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Σοκόλοβ», ανέφερε σε δήλωσή του το Issep.

«Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα μπορούσε να διαπράξει μια τέτοια απεχθής πράξη».

πηγή: bbc

Δημοφιλή