Βγήκε ραντεβού ενώ το πτώμα 22χρονης βρισκόταν σε βαλίτσα στο δωμάτιό του

Αποκαλύψεις για τον φόνο της 22χρονης Βρετανίδας Γκρέις Μιλέιν.
ASSOCIATED PRESS

Ο ύποπτος για τον φόνο 22χρονης Βρετανίδας, η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου, στη Νέα Ζηλανδία πήγε σε ραντεβού που είχε κανονίσει μέσω Tinder ενώ το πτώμα της ήταν ακόμα σε μια βαλίτσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όπως αναφέρθηκε σε δικαστήριο.

Σύμφωνα με το BBC, η αποκάλυψη αυτή έλαβε χώρα καθώς παρουσιάζονταν τα πρώτα στοιχεία στη δίκη του υπόπτου, που δεν έχει κατονομαστεί.

Η Γκρέις Μιλέιν από το Γουΐκφορντ του Έσεξ εθεάθη τελευταία φορά στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας την 1η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, πριν βρεθεί το πτώμα της μια εβδομάδα αργότερα. Ο κατηγορούμενος αρνείται πως διέπραξε φόνο.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Βρετανίδα στραγγαλίστηκε στο δωμάτιό του αφού είχαν γνωριστεί μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Tinder.

Η υπεράσπιση ισχυρίζεται πως ο θάνατός ήταν ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια συναινετικού σεξ, υποστηρίζοντας πως «πράξεις που είχαν σκοπό την αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης πήγαν στραβά».

Όπως είπε ο εισαγγελέας, Ρόμπιν ΜακΚούμπρεϊ, η Μιλέιν και ο κατηγορούμενος είχαν συναντηθεί μέσω Tinder και πήγαν σε διάφορα μπαρ στο κέντρο της πόλης. «Ήταν άνετοι ο ένας με τον άλλον εκείνο το βράδυ. Σε βίντεο φαίνονται να φιλιούνται. Και οι δύο πιθανότατα περίμεναν σεξουαλική δραστηριότητα».

Ο ΜακΚόμπρεϊ είπε πως ο κατηγορούμενος είχε αρχικά πει στην αστυνομία πως ήπιαν ποτά και μετά πήγαν στα σπίτια τους. Μετά άλλαξε την ιστορία του, λέγοντας πως είχαν σκληρή σεξουαλική επαφή, με δαγκώματα και χτυπήματα.

Ο κατηγορούμενος είπε στην αστυνομία πως τον πήρε ο ύπνος στο ντους και μετά πήγε στο κρεβάτι, αλλά βρήκε το πτώμα της Μιλέιν μόλις το επόμενο πρωί. «Ξύπνησα την επόμενη ημέρα και την είδα στο πάτωμα» είπε, σύμφωνα με τον Μακ Κόμπρεϊ. «Είδα να έχει τρέξει αίμα από τη μύτη της».

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως η 22χρονη είχε μελανιές που παρέπεμπαν σε δέσιμο και ότι η θέση των κατηγόρων είναι πως στραγγαλίστηκε. Επίσης, σημείωσε πως αργότερα μέσα στη νύχτα ο κατηγορούμενος έψαξε online να βρει πώς να ξεφορτώνονται ένα πτώμα.

«Δεν αναστατώθηκε ούτε ανησύχησε λόγω του θανάτου της» είπε σχετικά, προσθέτοντας πως μετά άρχισε να ψάχνει πορνογραφικό υλικό- και κάποια στιγμή σταμάτησε να ψάχνει για να τραβήξει φωτογραφίες του σώματος της νεκρής. Μετά συνέχισε να βλέπει πορνογραφικές ιστοσελίδες, πριν αρχίσει να ψάχνει για «μεγάλες τσάντες κοντά μου» και «νεκρική ακαμψία».

Την επόμενη ημέρα πήγε σε ραντεβού που κανόνισε μέσω Tinder με μια άλλη γυναίκα, ενώ το πτώμα της Μιλέιν ήταν ακόμα στο δωμάτιό του. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, την έθαψε αργότερα σε μια βαλίτσα σε λόφους κοντά στο Όκλαντ.

Ο θάνατος της 22χρονης προκάλεσε αίσθηση στη Νέα Ζηλανδία, με την πρωθυπουργό, Τζασίντα Άρντερν, να ζητά συγγνώμη από την οικογένειά της.

Η Μιλέιν έκανε τον γύρο του κόσμου, ταξιδεύοντας μόνη στη Νέα Ζηλανδία, μετά από έξι εβδομάδες στη Νότια Αμερική.

Δημοφιλή