Ρωσίδα ακτιβίστρια πετάει χλωρίνη στους άνδρες που κάθονται με ανοιχτά πόδια

H φοιτήτρια νομικής Άννα Ντόβγκαλουκ αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών, όπως ισχυρίζεται. Έχει απασχολήσει ξανά τα ΜΜΕ, όταν δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο η 20χρονη φεμινίστρια έδειχνε τα εσώρουχά της κάτω από τη φούστα της στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης για να καταπολεμήσει «τη λαγνεία των ανδρών που προσπαθούν απεγνωσμένα να δουν κάτω από τις φούστες των γυναικών».

Αυτή τη φορά ένα νέο βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου και αφορά το φαινόμενο «manspreading». Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται όταν οι άνδρες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφορά κάθονται με ανοιχτά τα πόδια. Αυτό, η Αννα αποφάσισε να το αλλάξει.

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από 30 λίτρα νερό και 6 λίτρα χλωρίνη, μπήκε στο μετρό και άρχισε να ρίχνει το μείγμα στον... καβάλο των ανδρών που είχαν ανοιχτά πόδια. Οι αντιδράσεις ποικίλλουν.

«Το διάλυμα που χρησιμοποιώ είναι 30 φορές πιο συμπυκνωμένο σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές. Μπορεί να ”φάει” τα χρώματα μέσα σε λίγα λεπτά και να αφήσει ανεξίτηλους λεκέδες» υποστηρίζει η Άννα

«Στις άλλες χώρες υπάρχει πρόοδος όσον αφορά το σεβασμό της γυναίκας. Στη Ρωσία ακόμα αργούμε» εξηγεί, ενώ επισημαίνει ότι αυτή η στάση σώματος των ανδρών είναι σεξιστική και με αυτό τον τρόπο δείχνουν με ποιο μέρος του σώματός τους σκέφτονται.

Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, πάντως, υποστηρίζει ότι τα βίντεο που δείχνουν την 20χρονη να πετάει τη χλωρίνη στα αρσενικά θύματά της είναι κατασκευασμένα και ότι η Άννα χρησιμοποιεί ηθοποιούς.

Η ίδια διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς και προσθέτει ότι κανείς μέχρι στιγμής δεν την έχει μηνύσει για την καμπάνια.

View this post on Instagram

Hot Coca-Cola 🔥😏

A post shared by Anna Dovgalyuk (@anna_boni_lu) on