Σάλος με την αφίσα για τις αμβλώσεις στο Μετρό

Οι πρώτοι πολιτικοί που τοποθετήθηκαν κατά της αφίσας.

Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - μέχρι στιγμής- προέκυψαν από τη διαφήμιση στο Μετρό για τα «αγέννητα παιδιά» που θυμίζει παλιότερες εποχές. Ο φορέας που είναι υπεύθυνος για την αφίσα είναι το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω» το οποίο τοποθετείται ανοιχτά κατά των αμβλώσεων, συχνά με άρθρα και δημοσιεύσεις.

Οι πρώτες αντιδράσεις για την επίμαχη διαφήμιση ήρθαν από το Twitter. Ήδη, έχουν ανοίξει διάλογο και πολιτικοί, κάνοντας εμφανή την τοποθέτησή τους, με τους πρώτους να προέρχονται πολιτικά από τα κόμματα ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε τις πιο αντιπροσωπευτικές:

Από τους πρώτους που τοποθετήθηκαν ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο Facebook, θυμίζοντας την κατοχύρωση του δικαιώματος της άμβλωσης από το ΠΑΣΟΚ το 1986:

″Η μητρότητα αποτελεί ελεύθερη επιλογή,όχι επιβολή.

Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων κατοχυρώθηκε με τον N. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων.

Και είναι επιλογή και δικαίωμα της κάθε γυναίκας η πρόσβαση στη νόμιμη και ασφαλή έκτρωση, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.

Αντιλήψεις σαν αυτές που βλέπουμε στις αφίσες είναι μεσαιωνικές.

Τι ακριβώς κάνει η διοίκηση του Μετρό;”.

Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:

Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Δημοφιλή