Σαρωτική Τέιλορ Σουίφτ: 1,3 εκατ. πωλήσεις σε 24 ώρες

Παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε δεκαπέντε ώρες πριν την κυκλοφορία του, το νέο άλμπουμ έκανε ρεκόρ και στο Spotify.
Evan Agostini/Invision/AP

Η νέα ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της Τέιλορ Σουίφτ, με τίτλο «folklore», χρειάστηκε μόλις 24 ώρες για να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 1,3 εκατ. άλμπουμ.

Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση για την κυκλοφορία του όγδοου στούντιο άλμπουμ -μετά το «Lover» (2019)- έγινε από την ίδια λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου μέσω social media, που σημαίνει, δεκαπέντε ώρες πριν από την κυκλοφορία του, το «folklore» σάρωσε: Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ πρώτης ημέρας κυκλοφορίας άλμπουμ στο Spotify από γυναίκα καλλιτέχνη με 80,6 εκατ. streams και παράλληλα, ανακηρύχθηκε το «πιο δημοφιλές ποπ άλμπουμ στην Apple Music σε 24 ώρες» με 35,47 εκατ. streams. Ρεκόρ κατέγραψε και στην Amazon Music (κατηγορία Indie/Alternative) Streaming Record, παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, ότι οι πρώτες κριτικές στα διεθνή ΜΜΕ είναι εξαιρετικά επαινετικές.

«Τα περισσότερα από αυτά που είχα προγραμματίσει για αυτό το καλοκαίρι δεν συνέβησαν, αλλά υπάρχει κάτι που δεν είχα προγραμματίσει και συνέβη. Και αυτό είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ μου», ανέφερε στη δήλωση της.

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του άλμπουμ, κυκλοφορεί και το music video του τραγουδιού «Cardigan», σε σενάριο και σκηνοθεσία της ίδιας.

Τα υπόλοιπα κομμάτια του άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει με το lyric video τους στο κανάλι της τραγουδίστριας στο YouTube.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή