Σε δημοπρασία η «τέλεια» συλλογή Σκωτσέζικου ουίσκι που αξίζει εκατομμύρια

Περιλαμβάνει μερικά από τα πιο περιζήτητα μπουκάλια στον κόσμο.
AROON PHUKEED via Getty Images

Οι ειδικοί στις δημοπρασίες ουίσκι, Whisky Auctioneer, αποκάλυψαν μια ιδιωτική συλλογή ουίσκι, που πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη στα χρονικά και η οποία πρόκειται να βγει στο «σφυρί».

Η «τέλεια συλλογή» περιλαμβάνει πολλά σπάνια μπουκάλια από τα αποστακτήρια The Macallan, Bowmore και Springbank. Η συλλογική αξία της συλλογής εκτιμάται στα 7 με 8 εκατομμύρια λίρες.

Ένας ειδικός στις δημοπρασίες Whisky Auctioneer που εδρεύει στο Περθ, την χαρακτήρισε ως «την πιο ακριβή ιδιωτική συλλογή, η οποία θεωρείται και η πιο πλήρης, καθώς περιλαμβάνει ουίσκι από όλα σχεδόν τα σκωτσέζικα αποστακτήρια του 20ου αιώνα».

Η συλλογή έχει τεθεί προς πώληση από την οικογένεια ενός αμερικανικού επιχειρηματία που πέθανε το 2014 και περιλαμβάνει επίσης και μερικά από τα πιο περιζήτητα μπουκάλια στον κόσμο.

Μέχρι πρόσφατα, την συλλογή φιλοξενούσε ο κ. Γκούντινγκ σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο σπίτι του, στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Ο Γκούντινγκ πέθανε τον Ιούνιο του 2014 σε ηλικία 67 ετών, μετά από μια μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

coldsnowstorm via Getty Images

Σύμφωνα με την οικογένεια του, ο Γκούντιγκ επιθυμούσε να να δημιουργήσει την τέλεια συλλογή, για αυτό και ταξίδευε συχνά στην Σκωτία με το ιδιωτικό του τζετ, στην αναζήτησή του για το «τέλειο» ουίσκι, σε δημοπρασίες και αποστακτήρια.

«Ήταν το μεγαλύτερο πάθος του Ρίτσαρντ (Γκούντινγκ ) και αυτή η αναζήτηση διήρκεσε πάνω από δύο δεκαετίες», δήλωσε η γυναίκα του Νάνσι.

Ο ιδρυτής της δημοπρασίας Whisky Auctioneer , Μακλούν, δήλωσε ότι η συλλογή του Γκούντινγκ «ήταν μοναδική».

«Η σπανιότητα της συλλογής την καθιστά μία από τις πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις στον κόσμο του ουίσκι και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα την παρουσιάσουμε στον κόσμο, πριν κυκλοφορήσει στον διαδικτυακό πλειστηριασμό μας το επόμενο έτος».

πηγή: bbc