Σε ισχύ «δρακόντειοι» κανόνες για το Airbnb στη Νέα Υόρκη

Νέοι κανονισμοί αναμένεται να επηρεάσουν δεκάδες χιλιάδες παράνομες βραχυπρόθεσμες καταχωρίσεις.
Brandon Colbert Photography via Getty Images

Οι νέοι κανονισμοί της Νέας Υόρκης για το Airbnb για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τέθηκαν σε ισχύ επηρεάζοντας δεκάδες χιλιάδες παράνομες και μη καταχωρήσεις.

Η νέα νομοθεσία ενισχύει την επιβολή υφιστάμενων κανόνων σχετικά με τον τρόπο λειτουργεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Το μέτρο αυτό είναι γνωστό ως «Τοπικός Νόμος 18». Πρόκειται μηχανισμό για την εξάλειψη των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων, οι οποίες -σύμφωνα με αξιωματούχους- επιδεινώνουν την κρίση στέγασης και ευνοούν τους τουρίστες έναντι των κατοίκων.

Eταιρείες του κλάδου όπως η Airbnb και η Vrbo, υποχρεούνται επίσης να διασφαλίζουν ότι όποιος χρησιμοποιεί την πλατφόρμα τους στη Νέα Υόρκη ακολουθεί τους κανόνες της πόλης, αναφέρει ο Guardian.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 40.000 καταχωρίσεις Airbnb στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Inside Airbnb, η οποία παρακολουθεί τις καταχωρίσεις σε πόλεις των ΗΠΑ και του εξωτερικού.

«Στη Νέα Υόρκη, τα διαμερίσματα κατοικιών θα πρέπει να είναι για οικιστική χρήση», δήλωσε ο Μάρεϊ Κοχ της Inside Airbnb στο Associated Press.

Οι τελευταίοι κανονισμοί αναμένεται να συρρικνώσουν δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων καταχωρίσεων εκτιμούν οι ειδικοί της αγοράς.

Οι υποστηρικτές του νέου νόμου πιέζουν εδώ και καιρό για αυστηρότερη ρύθμιση για τα Airbnb στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις, ειδικά εν μέσω έλλειψης στέγης στη Νέα Υόρκη.

Ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ έχουν περιορίσει αυστηρά τo Airbnb.

Η Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια απαγόρευσε την ενοικίαση διαμερισμάτων για λιγότερο από 30 ημέρες, ανέφεραν πρόσφατα οι Los Angeles Times, εκτός από την εφαρμογή άλλων κανόνων που αποσκοπούν στην περαιτέρω ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Δημοφιλή