ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/03/2018 07:36 EET | Updated 07/03/2018 09:25 EET

Συλλήψεις ακροδεξιών: Δικηγόρος στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής. Βρέθηκε διόπτρα σε όπλο

Eurokinissi

Πρόκειται για δικηγόρο, ο οποίος φερόταν να υπόσχονταν νομική κάλυψη και στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης. Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα σε Αττική, Ιωάννινα και Σέρρες, ενώ πολύ περισσότερα άτομα προσήχθησαν. Ο 35χρονος είναι γνωστός στους κόλπους του ακροδεξιού χώρου.

Μεταξύ των 30 επιθέσεων που φέρονται να έκανε η «Combat 18» συγκαταλέγεται παλιότερη επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά, καταδρομική ενέργεια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μενίδι και στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής σε οχτώ σπίτια, εκτός από τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, βρέθηκαν κυνηγετικά όπλα (ένα εξ αυτών έφερε διόπτρα), φιαλίδια βουτανίου, ρόπαλα, σιδερογροθιές, μάσκες, μολότοφ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Τα κατασχεθέντα κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι προετοίμαζαν μπαράζ επιθέσεων στην Αθήνα με στόχο στέκια προσφύγων και αντιεξουσιαστών. Σύνθημα των μελών της οργάνωσης ήταν το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε».

 

Ποια είναι η Combat

«Το νέο αίμα της C18 στην Ελλάδα είναι εδώ και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, παρά μόνο στη σβάστικα που απαντά σε όλα. Η C18 δεν πουλά αρχηγιλίκι. Η C18 είναι η Σβάστικα και ο Αρχηγός», τόνιζαν συχνά στις δημόσιες ανακοινώσεις τους τα μέλη της οργάνωσης. Πρότυπο της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης είναι η βρετανική «Combat 18» που είχε αναπτύξει έντονη δράση τη δεκαετία του ’90. Στο στόχαστρο της είχαν βρεθεί αριστεροί, κομμουνιστές, Εβραίοι, μετανάστες, μειονότητες και εν γένει όποιος δεν αντιπροσωπεύει την άρια φυλή, ενώ ο αριθμός 18 είναι η... κρυπτογράφηση των αρχικών του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς αντιστοιχεί στο πρώτο και το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου, δηλαδή στα «Α» και «Η».