ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/10/2020 14:45 EEST | Updated 04/10/2020 15:59 EEST

Συναγερμός λόγω κορονοϊού σε γηροκομεία

Συνεχίζονται τα τεστ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων όλης της χώρας.

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Συναγερμός για κορονοϊό έχει χτυπήσει στα Ιωάννινα, καθώς, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο οποίος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μέτρα ισχύουν σε όλη τη χώρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, το «Ζωσιμαδών» υποστηρίζει και φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Και άλλη υπάλληλος του «Ζωγράφειου» Γηροκομείου έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό, απουσίαζε όμως με άδεια τις τελευταίες ημέρες και δεν είχε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Στην Αττική, τα μαζικά γρήγορα τεστ που διεξάγονται δειγματοληπτικά στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε γηροκομείο της περιοχής ήδη έδειξαν θετικούς στον κορονοϊό 8 κατοίκους της περιοχής μεταξύ αυτών τον ιερέα και τον ψάλτη της παρακείμενης στο Γηροκομείο «Αττική», εκκλησίας. Στο μεταξύ, 48 από τους 85 τρόφιμους του γηροκομείου έχουν ήδη νοσήσει.

Την ίδια ώρα, στην Καρδίτσα μετά τα δύο κρούσματα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της περιοχής που εντοπίστηκαν την περασμένη Τρίτη (29/9), άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το λοιπό προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων 4 κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν 2 επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Sponsored Post