Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Οι αστυνομικοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ολοένα και πληθαίνουν τα φαινόμενα πλαστογράφησης.
Eurokinissi

Την αυξημένη προσοχή των αστυνομικών, που διενεργούν ελέγχους σε πιστοποιητικά εμβολιασμού και ειδικά στις πύλες εισόδου της χώρας μας, ζητά με έγγραφό του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από τα απανωτά περιστατικά εμφάνισης πλαστών εγγράφων ανά τον κόσμο.

Το έγγραφο τού Αρχηγείου εστάλη τη Δευτέρα (5/7/2021) σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας και σε αυτό γίνεται ειδική μνεία στο προσωπικό, που υποδέχεται κυρίως αλλοδαπούς επισκέπτες και έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο των σχετικών εγγράφων. Οι αστυνομικοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον έλεγχο της πιστότητας των πιστοποιητικών για την πανδημία, καθώς ολοένα και πληθαίνουν τα φαινόμενα πλαστογράφησής τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ρωσία, όπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες λογαριασμοί χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι είκοσι ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στη χώρα μας οι αστυνομικοί έχουν βρει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, χωρίς όμως να φαίνεται πως πρόκειται για μέλη κυκλώματος διακίνησής τους.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα