ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/09/2021 17:32 EEST

Συνταξιούχος μουσικός και φοιτητής στα «δίχτυα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Για διακίνηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.

RichVintage via Getty Images

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις διαχειρίστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με κοινό παρονομαστή το πορνογραφικό υλικό. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν συνταξιούχο μουσικό, 60 ετών, ενώ σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός φοιτητή 20 ετών.

Στα ίχνη του συνταξιούχου έφθασαν ύστερα από την ενημέρωση των ιταλικών αρχών, σύμφωνα με τις οποίες Έλληνας χρήστης του διαδικτύου παρέλαβε πορνογραφικό υλικό από ανήλικη Ιταλίδα, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικός της. Όταν ταυτοποίησαν το ηλεκτρονικό ίχνος και εισέβαλαν στο σπίτι του, μάλιστα, εντόπισαν τεράστιο όγκο αποθηκευμένων βίντεο και εικόνων με πορνογραφία ανηλίκων, που όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί «είχαν καιρό να εντοπίσουν τέτοιον όγκο». Συνέλαβαν τον 60χρονο και τον οδήγησαν στις δικαστικές αρχές.

Στον Εισαγγελέα υπέβαλαν και τη δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου φοιτητή, με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνά τους, ο φοιτητής μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, είχε προσεγγίσει δύο ανήλικες, οι οποίες κατοικούν στην Αγγλία, και, αφού απέσπασε ευαίσθητες φωτογραφίες τους, τις απείλησε ότι, εάν δεν του αποστείλουν επιπλέον υλικό, θα το διαμοιράσει σε γνωστά τους άτομα αλλά και ιστοσελίδες.