Σερένα Γουίλιαμς: Η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη αθλήτρια στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes

Ακόμα μια αναγνώριση για τη δημοφιλή τενίστρια.
Tim Clayton - Corbis via Getty Images

Η Σερένα Γουίλιαμς κέρδισε ακόμα μια αναγνώριση, αυτή τη φορά στη λίστα του Forbes με τις πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες στον κόσμο (World’s Richest Self-Made Women).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γουίλιαμς είναι η πρώτη αθλήτρια που έχει συμπεριληφθεί ποτέ στη συγκεκριμένη λίστα. Το Forbes εκτιμά ότι η περιουσία της Γουίλιαμς ανέρχεται στα 225 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία όπως αναφέρει το περιοδικό, κέρδισε κυρίως εκτός γηπέδου. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει επενδύσει σε 34 νεοφυείς επιχειρήσεις, με ένα 60% των επενδύσεων να πηγαίνουν σε εταιρείες στις οποίες οι γυναίκες ή άνθρωποι της μειονότητας έχουν ηγετική θέση.

«Τι πιο ωραίος τρόπος για να περάσουμε το μήνυμα;», δήλωσε η δημοφιλής τενίστρια στο Forbes, αναφερόμενη στο πορτφόλιο.

Τον Απρίλιο, η Γουίλιαμς κυκλοφόρησε τη νέα της φίρμα «Serena Ventures», η οποία βοηθά στη χρηματοδότηση άλλων νεοφυών επιχειρήσεων και την ίδρυση δικών της εταιρειών. «Θέλω να συμμετάσχω στα έργα υποδομής. Θέλω να γίνω η φίρμα και όχι απλά το πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας».

«Να είστε εσείς η φίρμα. Το ξεκίνημα της Serena και Serena.Ventures είναι μόνο μερικά βήματα. Είναι μεγάλη τιμή να είναι η πρώτη αθλήτρια στη λίστα του Forbes. #SelfMadeWomen», έγραψε η Γουίλιαμς σε ανάρτησή της στο Instagram, λίγες ημέρες πριν τη δημοσίευση της λίστας.

Εκτός όμως από τη σειρά ρούχων, η Γουίλιαμς προχωράει στην ίδρυση αλυσίδας κοσμημάτων. Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη σειρά κοσμημάτων «S by Serena» φέτος, καθώς και μια σειρά προϊόντων ομορφιάς το 2020. Όσο για την πορεία της στο τένις, η Γουίλιαμς είπε στο Forbes ότι είναι ακόμα επικεντρωμένη στο άθλημα και έχει ακόμα 2-3 χρόνια μέχρι να εγκαταλείψει το άθλημα. «Δεν βιάζομαι να τελειώσει η καριέρα μου ως τενίστρια», δήλωσε.

Πηγή: ABC News

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση