ΣΥΡΙΖΑ: Σε τροχιά εξόδου η ομάδα Αχτσιόγλου - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Ο Νάσο Ηλιόπουλος φέρεται να είπε στην συνδιάσκεψη ότι «οι τελευταίες επιθέσεις που έγιναν δημιουργούν ένα κλίμα που μοιάζει με βούρκο».
.
.
Eurokinissi

Διάπλατα έχει πλέον ανοίξει η πόρτα εξόδου στελεχών από το ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ομάδα Αχτσιόγλου σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της μετά την χθεσινή πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον στελεχών του κόμματος.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες τις επόμενες ώρες καθώς όλα δείχνουν πως απομακρύνεται κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης, ενώ δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την ομάδα Κασσελάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποδόθηκαν ευθύνες στην ηγετική ομάδα για τα στοιχεία διάλυσης που εμφανίζει η παράταξη, ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν σημεία σύγκλισης εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επόμενο που μένει να είναι να φανεί ο τρόπος που θα οδηγηθούν στην έξοδο τα στελέχη καθώς εκτιμάται ότι η ομάδα Αχτσιόγλου, θα αποχωρήσει σταδιακά και ανά ομάδες.

Κατά ομάδες και σταδιακά η αποχώρηση

Μιλώντας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών με τη νέα ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας ότι θα μπορούσε - η νέα ηγεσία του κόμματος - να δράσει με διαφορετικό τρόπο μετά τις εσωκομματικές εκλογές και να μην κάνει διχαστικές επιλογές.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος φέρεται να διατύπωσε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει κρίση με στοιχεία διάλυσης, τονίζοντας ότι η ρίζα της κρίσης αυτής είναι πολιτική και η νέα ηγετική ομάδα αρνείται να το αποδεχτεί και αναζητάει εσωτερικούς εχθρούς αντί να συζητήσει για την ουσία της πολιτικής.

Φέρεται να πρόσθεσε δε, ότι οι τελευταίες επιθέσεις που έγιναν δημιουργούν ένα κλίμα που μοιάζει με βούρκο.

«Στην σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης.

Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνωμοσίας και προσωπικές επιθέσεις».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται να έχει δηλώσει ότι απαιτείται άμεση αποχώρηση, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης φέρονται να εκφράζουν προβληματισμούς για την άμεση αποχώρηση, καθώς εκτιμούν ότι πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις και προετοιμασίες.

Σήμερα η «Ωρα του προέδρου»

Στο μεταξύ σήμερα στη 01:00 το μεσημέρι ξεκινά η εκπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» με τίτλο «Η Ώρα του Προέδρου».

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, η παρθενική εκπομπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα αναφερθεί στις πιθανές αποχωρήσεις.

Αντιδράσεις για τον «βούρκο» Ηλιόπουλου

Εντονα αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενα Ακρίτα, στην φράση του Νάσου Ηλιόπουλου περί βούρκου. Σε ανάρτησή της αναφέρει πως «σήμερα μάς δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη κυλιέται στο βούρκο. Ανάμεσα τους κι εγώ. Χτες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος. Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου».

Στο ίδιο κλίμα και η ανάρτηση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, Ελένη Αυλωνίτου:

«Όλος ο κόσμος που παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είμαστε πολλοί, γιατί είμαστε με το κόμμα και τον εκάστοτε εκλεγμένο πρόεδρο, είμαστε κατά τον κ. Ηλιόπουλο «ο βούρκος»! Εμείς με το λαό και εκείνοι με την καρέκλα αγκαλιά!!!».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε στα σχόλια με δική του ανάρτησή στα σόσιαλ μίντια:

«Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα.

Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κόμμα μου, οι σύντροφοί μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο», έγραψε.

Σταθάκης: Καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή Κασσελάκη

Τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει και ο Γιώργος Σταθάκης ο οποίο μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ είπε πως είναι πρόοωρη τη συζήτηση για νέο πολιτικό φορέα τονίζοντας ότι «η διαδικασία τώρα επικεντρώνεται στο ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να υπάρξει εναλλακτικό σχήμα».

Αναφερόμενος στην επιλογή Κασσελάκη είπε ότι είναι «καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εκλογή Κασελάκη στηρίχθηκε πάνω σε μια επιθετικότητα απέναντι στην Αριστερά. Σας θυμίζω τη βασική στρατηγική της εκλογής Κασσελάκη:. Ήταν υπονομευτές του Τσίπρα. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι μετά την εκλογή του Κασσελάκη, η επίθεση στην Αριστερά συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή με όλες αυτές τις πολύ βαριές εκφράσεις για τον «εσωτερικό εχθρό» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που«ευθύνεται για την ήττα του 2019, την ήττα το 203 και ούτω καθεξής. Άρα η όξυνση και η αντιπαράθεση του νέου προέδρου με την Αριστερά, είναι με το 50% της βάσης».

Καρφιά Βούτση κατά Ακρίτα

Αιχμητό ήταν το σχόλιο του του Νίκου Βούτση – που πρόσφατα αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – στην Έλενα Ακρίτα για την ανάρτησή της στο Νάσο Ηλιόπουλο, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: «καλό δρόμο κι από το πεζοδρόμιο».

«Είδα μια νέα βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, την κυρία Ακρίτα που άρχισε να λέει να φύγει ο Ηλιόπουλος. Μα αν είναι δυνατόν; Το πολιτικό θάρρος συμπλέκεται καμιά φορά με το πολιτικό θράσος. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολιτικά αυτεξούσιοι να θεωρούν ότι μπορούν να μιλάνε για όλους και για όλα χωρίς μέτρο και χωρίς να σκεφτούν τι τους έφερε σε αυτή τη θέση», είπε ο Νίκος Βούτσης στο Action24.

Σημείωσε δε ότι ότι και ο Παύλος Πολάκης «το 2012 ήταν με τον κ. Καζάκη και το 2015 μπήκε στις γραμμές μας και ήταν σύντροφος. Όχι όμως το αντίθετο όσοι θεωρούν ότι είναι σωστή η ρότα που μπήκε η υπόθεση να κουνάνε το δάχτυλο σε ανθρώπους που έχουν δείξει έργο στον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγος συγκρατημός καλό είναι».