ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/04/2020 16:49 EEST | Updated 23/04/2020 17:02 EEST

Συγκίνηση στη Λάρισα: Ηλικιωμένος βγαίνει από τη ΜΕΘ και οι γιατροί ξεσπούν σε χειροκροτήματα

Τρεις ασθενείς με κορονοϊό αποσωληνώθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

.

Θετικά είναι τα νέα που έρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και αφορούν τους ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Ο λόγος είναι ότι αποσωληνώθηκαν τρεις από τους τέσσερις ασθενείς και συγκεκριμένα ένας 68χρονος Γερμανός από το Πήλιο, ένας 70χρονος Λαρισαίος και ένας 82χρονος από την περιοχή Δαμάσι. Ο τελευταίος μάλιστα  βγήκε και από την ΜΕΘ του νοσοκομείου και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Γιατροί και νοσηλευτές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους με χειροκροτήματα, την ώρα που ο ασθενής έβγαινε από την ΜΕΘ, καθώς πρόκειται για καλή εξέλιξη σχετικά την πορεία της υγείας τόσο του ίδιου του ασθενή όσο και των υπολοίπων που δίνουν την μάχη με τον ιό.

Όπως σημείωσε, σε δήλωσή του, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και διευθυντής της ΜΕΘ, Επαμεινώνδας Ζακυνθινός, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, καθώς δείχνει πως οι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση.

Μεταξύ άλλων είπε πως για τους δυο ασθενείς που παραμένουν στην ΜΕΘ, θα υπάρξει παρακολούθηση από τους γιατρούς, τουλάχιστον για σήμερα, ώστε να μπορέσουν στην συνέχεια να βγουν και αυτοί από την Μονάδα, ενώ αναφερόμενος στον 82χρονο άνδρα που βγήκε σήμερα από την ΜΕΘ, είπε ότι νοσηλευόταν για τουλάχιστον 12 ημέρες, όμως η πορεία της υγείας του ήταν αρκετά καλή.

Επίσης, ο κ. Ζακυνθινός είπε ότι ο 82χρονος θα παραμείνει για ένα διάστημα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και όταν θα βελτιωθεί λίγο ακόμη η υγεία του θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους γιατρούς. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στους γιατρούς που είναι μέσα στις ΜΕΘ, που είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί όλοι δίνουν την ψυχή τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζακυνθινός.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, onlarissa)

Sponsored Post