Σκορσέζε: Οι ταινίες της Μάρβελ δεν είναι πραγματικό σινεμά

«Οταν τις βλέπω το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι τα θεματικά πάρκα».
Associated Press

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, ένας από τους πιο αγαπητούς σκηνοθέτες του κινηματογράφου με δήλωση του απέρριψε τις ταινίες των «Υπερηρώων» (Supehero), που αποτελεί και την κυρίαρχη δύναμη στην βιομηχανία του θεάματος.

Απαντώντας σε ερώτηση του περιοδικού Empire, αν παρακολουθεί το συγκεκριμένο είδος ταινιών, ο Σκορσέζε ήταν αποκαλυπτικός.

«Προσπάθησα. Αλλά αυτό δεν είναι σινεμά. Ειλικρινά, το μόνο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν τις βλέπω, όσο καλές και να είναι, όσο καλά και αν αποδίδουν στους ρόλους τους οι ηθοποιοί, είναι τα θεματικά πάρκα. Αυτό δεν είναι ο ανθρώπινος κινηματογράφος που προσπαθεί να μεταφέρει συναισθηματικές και ψυχολογικές εμπειρίες στον συνάνθρωπο του».

Νωρίτερα φέτος, η ταινία, «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», απέφερε στα ταμεία το μεγαλύτερο ποσό στο χώρο του κινηματογράφου, με 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο διευθυντής της Marvel Studios, Κέβιν Φιτζ, σχολιάζοντας τα λόγια του Σκορσέζε, υπερασπίστηκε τις ταινίες της εταιρείας,, λέγοντας πως η έλλειψη βραβείων δεν αποτελεί ένδειξη έλλειψης ποιότητας. Πρόσθεσε μάλιστα πως, «Και ο Χίτσκοκ δεν κέρδισε το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Προτιμώ να βρίσκομαι μέσα σε μία αίθουσα γεμάτη φανατικούς οπαδούς του είδους».

Πηγή: The Guardian

Δημοφιλή