Σκωτσέζα δημοσιογράφος έπεσε θύμα της πιο κλασικής φάρσας που κάνουν οι Αυστραλοί στους τουρίστες

Τα παθήματα της ευκολόπιστη δημοσιογράφος με το «επικίνδυνο drop bear» καταγράφηκαν στην κάμερα. Και όλοι ξεκαρδίστηκαν στα γέλια.
Facebook/Sean Mulcahy

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία φαίνεται πως δεν έχουν καταφέρει να πτοήσουν τους κατοίκους της οι οποίοι φαίνεται πως καταφέρνουν να διατηρήσουν το χιούμορ τους στήνοντας μάλιστα μια πολύ κλασική (γι αυτούς) φάρσα σε δημοσιογράφο από την Σκωτία.

Η ανταποκρίτρια του σκωτσέζικου τηλεοπτικού σταθμού ITV News, Ντέμπι Έντουαρντ ήταν το θύμα της φάρσας που της έστησαν μέλη προσωπικού ενός πάρκου για άγρια ζώα (Kangaroo Island Wildlife Park).

Συγκεκριμένα, έπεισαν τη δημοσιογράφο η οποία επισκέφθηκε το πάρκο ότι θα πρέπει να φορέσει ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό (όπως θα δείτε στο βίντεο την έντυσαν σαν robocop) προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει στα χέρια της τον επικίνδυνο «εξάδελφο» των κοάλα, το διάσημο «drop bear».

Όπως της εξήγησαν πρόκειται για ένα είδος, υποκατηγορία των κοάλα το οποίο είναι σαρκοφάγο αρπακτικό.

Φυσικά η γυναίκα δεν είχε ιδέα πως πρόκειται για την πιο κλασική φάρσα που κάνουν οι Αυστραλοί στους τουρίστες, ούτε πως το «drop bear» είναι διάσημη μορφή της αυστραλιανής φολκόρ παράδοσης...

Η δημοσιογράφος λοιπόν, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ένας εκ των Αυστραλών που έστησαν την φάρσα (ο Σιν Μαλκάχι) αν και παραμένει ευδιάθετη και χαμογελαστή δηλώνει «ανήσυχη» για το τι θα συναντήσει αφού ο προστατευτικός εξοπλισμός που βάζει μοιάζει κάπως υπερβολικός.

Ένας κτηνίατρος του πάρκο της εξηγεί στο μεταξύ, on camera τους κινδύνους.

«Τα drop bears, είναι ξαδέρφια των κοάλα, αλλά είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνα» και τονίζει πως «είναι μεγαλύτερa από τα κοάλα, έχουν μακρύτερα νύχια, πραγματικά πολύ μακριούς κυνόδοντες που μάλιστα έχουν και δηλητήριο, αν και ελαφρύ».

Και, όπως πρόσθεσε ο κτηνίατρος Γκάρνετ Χάλ οι επιθέσεις αυτών των ζώων είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα.

Η δημοσιογράφος, όπως θα δείτε και στο βίντεο κάνει την φιλότιμη προσπάθειά της αλλά, χαμογελαστή αλλά και αρκετά ανήσυχη μέχρι που τελικά πανικοβάλλεται και παρακαλεί το προσωπικό να πάρουν από επάνω της το ζώο που φυσικά δεν είναι ένα άκρως το ανύπαρκτο, άκρως επικίνδυνο «drop bear» αλλά ένα ήρεμο, συνηθισμένο κοάλα.

Μόνο όταν το πηγαίνει πηγαίνει ήσυχα-ήσυχα στην αγκαλιά του προσωπικού του πάρκου και εκείνοι αρχίζουν να γελάνε, καταλαβαίνει πως ήταν όλα μια φάρσα.

Δημοφιλή