Σπιτικό «φίλτρο αδυνατίσματος» δύο υλικών υπόσχεται να ρίξει το νούμερο στη ζυγαριά

Αρκεί να το πίνουμε κάθε πρωί.
svetikd via Getty Images

Κάθε τι που προσφέρουμε στον οργανισμό μας, από το πρώτο πραγματάκι που τσιμπολογάμε το πρωί, μέχρι το τελευταίο σνακ πριν πέσουμε για ύπνο, έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς θα νιώθουμε όλη την υπόλοιπη μέρα.

Γι′ αυτό και όσοι βρισκόμαστε στο μακρύ και περίπλοκο ταξίδι της απώλειας βάρους και επιθυμούμε να δούμε γρήγορα αποτελέσματα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέγουμε μόνο ωφέλιμα τρόφιμα και ποτά. Είναι κρίμα όλος μας ο κόπος να πηγαίνει στράφι εξαιτίας μιας ατασθαλίας.

Πράγματι για όλους μας τα πρωινά αποτελούν μια δύσκολη ώρα, γεμάτη πανικό και πυρετώδεις προετοιμασίες για το υπόλοιπο της μέρας μας. Ωστόσο υπάρχουν πολλά ροφήματα που μπορούμε να επιλέξουμε, ώστε να ενυδατώσουμε τον οργανισμό με το «καλημέρα». Έτσι θα νιώθουμε καλά τουλάχιστον μέχρι να βρούμε χρόνο να ετοιμάσουμε ένα σωστό πρωινό.

Ένα από τα πιο δημοφιλή σπιτικά πρωινά ροφήματα είναι το ζεστό νερό με λεμόνι, ιδανικό για την αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Το ζεστό νερό με λεμόνι συνδέεται με ουσιαστικά πλεονεκτήματα, όπως η εκκίνηση του πεπτικού μας συστήματος και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Μπλεν Τεσφού, το να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ποτήρι νερό βοηθά στην ενυδάτωση του σώματός, που οπωσδήποτε έχουμε ανάγκη μετά από αρκετές ώρες ύπνου. Το να παραμένουμε ενυδατωμένοι άλλωστε, ενισχύει και αυτό από την πλευρά του τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

«Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη διαδικασία απώλειας βάρους, ενισχύοντας τον μεταβολισμό και βοηθώντας στην πιο αποτελεσματική και γρήγορη καύση θερμίδων», τονίζει ο ειδικός

«Επιπλέον το νερό με λεμόνι θεωρείται ένα φυσικό αποτοξινωτικό ποτό, που επιδρά θετικά στον καθαρισμό του ήπατος, προωθεί την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και υποστηρίζει τη σωστή διαχείριση του βάρους», προσθέτει ο ίδιος.

Ακόμη, η κατανάλωση νερού με λεμόνι το πρωί βοηθά στη μείωση των περιστατικών λιγούρας και προωθεί το αίσθημα πληρότητας και κορεσμού. Kι αυτό με τη σειρά του περιορίζει την πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, ενώ το ζεστό νερό με λεμόνι παρέχει όλα τα οφέλη που προαναφέρθηκαν, δεν λειτουργεί από μόνο του ως ένα «μαγικό ελιξίριο», λύνοντας μονομιάς όλες τις προκλήσεις που συναντάμε στον δρόμο μας για την απώλεια βάρους. Όταν παλεύουμε να ρίξουμε το νούμερο στη ζυγαριά, μια ισορροπημένη διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα αποτελούν εξίσου κρίσιμα μέρη της εξίσωσης.

(Mε πληροφορίες από shefinds) .