Τρία ποτά που μας απομακρύνουν χιλιόμετρα από τον στόχο μιας επίπεδης κοιλιάς

Ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και απειλούν την καλή υγεία της καρδιάς.
andreswd via Getty Images

Εάν υποφέρουμε από το επίμονο πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς, συνήθως το φαινόμενο οφείλεται στην κακή διατροφή, συμπεριλαμβανομένων των ροφημάτων και των ποτών που καταναλώνουμε σε ημερήσια βάση.

Οι περισσότεροι, πίνουμε ποτά που προκαλούν δυσάρεστα συμπτώματα όπως η φλεγμονή, το φούσκωμα, οι κράμπες, η δυσπεψία, δίχως καν να το αντιλαμβανόμαστε.

Προκειμένου να αναγνωρίσουμε τα ποτά που συνδέονται με όλες τις αρνητικές επιδράσεις που προαναφέρθηκαν, επικοινωνήσαμε με ειδικούς σε θέματα υγείας και διατροφής, ώστε να μας δώσουν μια σύντομη λίστα με τα πιο επικίνδυνα ποτά, που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε.

Τα αναψυκτικά. Aκόμα και αυτά που φέρουν την ένδειξη «0% ζάχαρη»

Η κατανάλωση ανθρακούχων αναψυκτικών όπως η κόκα κόλα, θεωρείται βασικός ύποπτος για το πρήξιμο στο στομάχι. Την ίδια στιγμή, τα αναψυκτικά σχετίζονται με την αύξηση της χοληστερόλης και σαμποτάρουν τη διαδικασία απώλειας βάρους. Κι αυτό γιατί η κατανάλωσή τους μεταβάλλει τις αποκρίσεις της λεπτίνης στο σώμα, με την συγκεκριμένη ορμονική αλλαγή να μας οδηγεί στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, αν θέλουμε να δούμε το νούμερο στη ζυγαριά να πέφτει κατακόρυφα, είναι να προτιμήσουμε αντιοξειδωτικά ποτά, που καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών και διευκολύνουν τη διαδικασίας της πέψη ή απλώς να φροντίσουμε να πίνουμε άφθονο νερό.

Τα ενεργειακά ποτά

Όσο κι αν πιστεύουμε πως τα έχουμε ανάγκη για να «ξυπνήσουμε» τον οργανισμό, στην πραγματικότητα τα ενεργειακά ποτά, μόνο προβλήματα επιφέρουν. Κι αυτό γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και χημικών, στα οποία χρωστάνε την χαρακτηριστική φρουτένια γεύση τους.

Και το χειρότερο είναι ότι η δόση καφεΐνης που περιλαμβάνουν είναι πραγματικά ελάχιστη. Επομένως, ίσως η διεγερτική τους δράση να μην βασίζεται παρά σε μια δική μας ψευδαίσθηση.

Γι’ αυτό οι ειδικοί, συνιστούν εφόσον επιδιώκουμε να χάσουμε βάρος, να τα πετάξουμε έξω από τη διατροφή μας. Αντί λοιπόν για τα διάφορα ενεργειακά ποτά ή τα αναψυκτικά «για αθλητές», που είναι γεμάτα πρόσθετα γλυκαντικά και τεχνητά χρώματα, ας προτιμήσουμε μια κούπα καφέ - κατά προτίμηση σκέτου - που βάσει ερευνών όχι μόνο δεν επιβραδύνει, αλλά αντίθετα βοηθά στην απώλεια βάρους.

Το επεξεργασμένο τσάι με ζάχαρη

Το παγωμένο τσάι με ζάχαρη, ενώ αποτελεί μια δροσιστική καλοκαιρινή απόλαυση, καλύτερα να μην περιλαμβάνεται στο ημερήσιο πλάνο διατροφής μας. Ειδικά εφόσον είμαστε επιρρεπείς στη φλεγμονή. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης εκτοξεύει το νούμερο στη ζυγαριά.

Το τσάι με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, έχει εξίσου πολλές θερμίδες με τα ζαχαρούχα αναψυκτικά. Ακόμη κι αν οι διαφημιστές τα προωθούν ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική. Το χειρότερο όμως είναι πως πρόκειται για «κενές» θερμίδες. Με άλλα λόγια, οι θερμίδες αυτές δεν μας προστατεύουν από το ενδεχόμενο να πεινάσουμε λίγο μετά την κατανάλωση του τσαγιού.

Μάλιστα συχνά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Oρισμένα είδη τσαγιού προκαλούν ορμονικές διαταραχές που επιφέρουν λιγούρες και υπερφαγικά επεισόδια.

Έχει επίσης σημασία να γνωρίζουμε πως το ζαχαρούχο τσάι προκαλεί ζημιές στη λειτουργία των αρτηριών και ως εκ τούτου και στην καρδιά. Επομένως το πρήξιμο είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που εγείρει η κατανάλωση προϊόντων αυτής της κατηγορίας.

Προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία μας και να χάσουμε τυχόν περιττά κιλά, μπορούμε να βάλουμε στη ζωή μας το πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη ή και με λίγο μέλι.

Mε πληροφορίες από shefinds .