Το αποκρουστικό μυστικό που κρύβουν οι μαξιλαροθήκες

Και τι να κάνουμε για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες εκπλήξεις κατά το πρωινό ξύπνημα.
bedroom decor
Catherine McQueen via Getty Images
bedroom decor

Όταν το πρόσωπό μας φαίνεται ερεθισμένο, πάντοτε αναζητάμε τον ένοχο στα καλλυντικά μας. Ο ένοχος θα μπορούσε να είναι ένα νέο προϊόν μακιγιάζ, μια ενυδατική κρέμα ή ακόμα και κάτι που φάγαμε και μας προκάλεσε αλλεργικό σοκ.

Κι όμως, σύμφωνα με μια ειδικό, ο ένοχος θα μπορούσε να είναι απλώς η μαξιλαροθήκη μας. Η νοσοκόμα Κριστίνα Κίτσος, σε βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok εξηγεί πως μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκαλέσει ακμή καθώς «το βαμβάκι απορροφά ρυπαρές ουσίες, που προκαλούν διάφορα ξεσπάσματα στο δέρμα μας».

Για αυτό τον λόγο η ειδικός, συνιστά να επενδύσουμε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη.

«Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες θεωρούνται οι πλέον κατάλληλες για το δέρμα του προσώπου μας μας, καθώς το μετάξι είναι υποαλλεργικό. Ακόμη, οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες αποτρέπουν τον σχηματισμό ρυτίδων στον ύπνο», τονίζει η ειδικός.

Εάν ωστόσο δεν είμαστε διατεθειμένοι να επενδύσουμε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, έχει σημασία να πλένουμε τακτικά την βαμβακερή μαξιλαροθήκη μας. Εφόσον όλη τη νύχτα τρίβουμε το κεφάλι και το πρόσωπό μας στα μαξιλάρια, έχει σημασία να πλένουμε τις μαξιλαροθήκες μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Οι βρώμικες μαξιλαροθήκες μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για μικρόβια, ενώ αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης εξανθημάτων και ακμής.

Επομένως, όσο πιο τακτικά πλένουμε τις μαξιλαροθήκες μας, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να ξυπνήσουμε με ανεπιθύμητα εξανθήματα και σπυράκια.