ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/08/2021 08:46 EEST | Updated 11/08/2021 16:32 EEST

Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φωτιές στην Εύβοια

Η πρώτη μέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν πυκνοί καπνοί.

Eurokinissi
.

Αναζωπυρώσεις στην παραλιακή ζώνη από την Αγία Άννα μέχρι και το Αγριοβότανο απασχολούν τους πυροσβέστες στη φωτιά της Βόρειας Εύβοιας.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και μάλιστα επικίνδυνες καταγράφονται στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά στον Αγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ μικρότερες υπάρχουν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες.

 

Eurokinissi
Πυρκαγιά στην Εύβοια

Ιδιαίτερα στους Καματριάδες δίδεται μία μεγάλη Μμάχη από χθες για να σταματήσουν τις φλόγες σε μια απόκρημνη περιοχή να μην προχωρήσουν μέσα στο δάσος δρυός που ονομάζεται ”Τελέθριο” γιατί από κει οι φλόγες θα καταλήξουν στην Αιδηψό και τους Ωρεούς.

Eurokinissi
Πυρκαγιά στην Εύβοια

Εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από πολύ νωρίς το πρωί πετάνε συνεχώς και τα εναέρια μέσα σε περιοχές που έχουν ανάγκη για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Eurokinissi
Πυρκαγιά στην Εύβοια

Την ίδια ώρα, όμως, πολλοί από τους κρουνούς στα χωριά από την Αγία Άννα μέχρι το Αγριοβότανο δεν βγάζουν πλέον νερό λόγω της βλάβης στην ηλεκτροδότηση. Γι’ αυτό δόθηκε εντολή και το μεσημέρι της Τετάρτης  ένα δεξαμενόπλοιο έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ψαροπούλι, μεταφέροντας νερό για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τις υδροφόρες και αυτές με τη σειρά τους να γεμίσουν τα πυροσβεστικά.

 

Eurokinissi
Πυρκαγιά στην Εύβοια

Τέλος, εκατοντάδες στρατιώτες από το Στρατό και την Αεροπορία έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι και ήδη έχουν κατευθυνθεί σε διάφορες περιοχές για να αντιμετωπίσουν τις μικρές εστίες.

Αποστολή βοήθειας στην Εύβοια από την Περιφέρεια Αττικής

Άμεση βοήθεια σε πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, στη Λίμνη και τις Ροβιές, απέστειλε χθες η Περιφέρεια Αττικής. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας ”όπλο” για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές», δηλωσε ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, τονίζοντας ότι η «Περιφέρεια Αττικής συμπαραστέκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους κατοίκους της που συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους».

Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, παρέδωσε στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Λίμνης, Γ. Τριανταφύλλου και των Ροβιών, Θ. Κέρη, παλέτες με νερό, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης, υπογραμμίζοντας πως «είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας και να τους βοηθήσουμε να ξαναχτίσουν τις ζωές τους».

Σημειώνεται, ότι η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με υδροφόρες και μικρά πυροσβεστικά στη μεγάλη προσπάθεια της κατάσβεσης του πύρινου εφιάλτη στην Εύβοια, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φ. Σπανού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ.