ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/10/2021 17:59 EEST | Updated 14/10/2021 20:58 EEST

Στυλιανίδης: Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο

Σε ποιές περιοχές θα είναι την Παρασκευή κλειστά τα σχολεία.

Eurokinissi
Ο Χρήστος Στυλιανίδης

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας ενημέρωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κάνοντας λόγο για ένα πολύ σοβαρό επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

Σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα είναι όλες οι δυνάμεις του κράτους για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Όπως είπε, «αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, πολύ σοβαρό, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας αλλά το φαινόμενο κυριαρχεί σε όλη τη χώρα», ενώ προσέθεσε ότι όλες οι δυνάμεις του κράτους, όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα και χάρη σε αυτήν την ετοιμότητα και προετοιμασία έχουν προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα.

 «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την Πολιτεία, ούτε από τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Eξάλλου επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή θα μείνουν κλειστά τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική. Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως μέσα στην ημέρα μπορεί να αποφασιστεί το κλείσιμο των σχολείων για αύριο και σε άλλες περιοχές, όπως εκείνη του ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ’Αργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν την Παρασκευή και όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στην Αττική 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων οι 340 είναι για αντλήσεις υδάτων, οι 11 για απομακρύνσεις από αυτοκίνητα και από οπουδήποτε αλλού και όλες έχουν εξελιχθεί αισίως.

Σχετικά με την Εύβοια είπε μεταξύ άλλων ότι ήδη βρίσκονται στην περιοχή 50 οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Για την Αττική είπε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε Ελευσίνα, Πειραιώς, παλιά Παραλιακή και Γλυκά Νερά.

 Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από χθες έχουν ενεργοποιηθεί τα Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και λειτουργούν συντονισμένα και από κοινού. «Οι δυνάμεις βαίνουν όπου και όποτε χρειάζεται με βασικό στόχο και προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας αλλά και της περιουσίας των πολιτών», επισήμανε.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ