Στην κορυφή των διεθνών βραβείων το αεροδρόμιο της Αθήνας (Βίντεο)

Ξανά πρώτο το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα βραβεία Routes -Europe 2023.
Memitina via Getty Images

Δεν χωρούν, πλέον, στο γραφείο της Ιωάννας Παπαδοπούλου, διευθύντριας Μάρκετινγκ του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τα βραβεία που έχει αποσπάσει το αεροδρόμιο.

Πρόκειται για κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις για την αύξηση της επιβατικής κίνησης, για την αειφόρο πολιτική, για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια.

Τελευταία προσθήκη είναι το βραβείο που κατέκτησε στη μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση του κλάδου των ευρωπαϊκών αερομεταφορών «Routes Europe 2023» που έγινε στο Λοτζ, στην Πολωνία.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Στην ίδια κατηγορία με το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν υποψήφια για διάκριση τα αεροδρόμια του Αμστερνταμ (Σίπχολ), o Διεθνής Αερολιμένας Ντουμπάι, το νέο αεροδρόμιο iGA της Κωνσταντινούπολης και της Ρώμης (Φιουμιτσίνο).

Η φετινή υποψηφιότητα εστίαζε στα σημαντικά επιτεύγματα της αγοράς της Αθήνας: το 2022, o ΔΑΑ σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση επιβατικής κίνησης καταγράφοντας ανάκαμψη της τάξης του 84,1% σε σχέση με το 2021, προσφέροντας 29 εκ. αεροπορικές θέσεις (+50%), ενώ και το πρώτο τρίμηνο του 2023, η ανοδική τάση της κίνησης είναι θεαματική (+60% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 όπου ίσχυαν ακόμα κάποιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ή +2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019).

Επίσης το αεροδρόμιο έχει επενδύσει σημαντικά σε κίνητρα βιωσιμότητας και ανάπτυξης προς τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους έχουν επωφεληθεί από τα κίνητρα αυτά.

ΔΑΑ

Ως προς την ανάπτυξη του αεροπορικού δικτύου, η Αθήνα υποδέχθηκε 7 νέους προορισμούς και εγκαινίασε 39 νέες πτήσεις το 2022. Για το 2023, έως τώρα έχουν προστεθεί 3 νέες αεροπορικές εταιρείες, 13 νέοι προορισμοί και 14 νέες προσθήκες σε ήδη υφιστάμενους προορισμούς.

«Η σπουδαία πρώτη θέση στα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά βραβεία Routes Europe μας χαροποιεί ιδιαίτερα και αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου και της πόλης μας».

«Και μας τιμά, κυρίως γιατί είναι μια διάκριση που προέρχεται από την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες αφενός αναγνωρίζουν τις συνεχείς, αναπτυξιακές ενέργειές μας που έγιναν κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης του κλάδου και της αγοράς μας και αφετέρου επιβραβεύουν τη στρατηγική και τις εκ μέρους μας ενέργειες προώθησης και ανάπτυξής τους στην Αθηναϊκή αγορά».

«Εκ μέρους όλης της ομάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις αεροπορικές εταιρείες για την ψήφο τους και για την εξαιρετική συνεργασία και βέβαια ένα θερμό ευχαριστώ στους συνεργάτες μου στην ομάδα αεροπορικού μάρκετινγκ για μια πραγματικά ομαδική προσπάθεια με εξαιρετικό αποτέλεσμα», ανέφερε η Ιωάννα Παπαδοπούλου.