ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/10/2019 13:27 EEST

Στηβ Βρανάκης: Ποιος είναι ο νέος σύμβουλος του Μητσοτάκη - Από την Google στην προεδρία της κυβέρνησης

Με εντυπωσιακό βιογραφικό, αναλαμβάνει κομβικό ρόλο ως ειδικός σύμβουλος

ΝΔ
Ο Στηβ Βρανάκης με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο Στηβ Βρανάκης, με απόφαση του Πρωθυπουργού, μπαίνει επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για έναν Έλληνα της Διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία ως επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, θέση που –όπως ενημερώνει το Μαξίμου- εγκαταλείπει προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα.

Ο κ. Βρανάκης θα συμβάλει  συμβουλευτικά στο re- branding της Ελλάδας στο εξωτερικό σε συνεργασία με το Υπ. Εξωτερικών και το Enterprise Greece καθώς και στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και προώθηση περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών στις δημόσιες πολιτικές της χώρας.

Διαβάστε παλιότερη συνέντευξή του στη HuffPost Greece 

Ποιος είναι ο Στηβ Βρανάκης

Ο Στηβ Βρανάκης είναι βραβευμένος για τις δημιουργίες του, έχοντας εργαστεί σε έργα της Apple και της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της NASA, των Hνωμένων Εθνών και της UNICEF. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργαζόταν στο Δημιουργικό Εργαστήριο της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στα έργα του συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, μια ειδική εφαρμογή που ενίσχυε τη φωνή και τα αιτήματα των νέων στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η δουλειά του έχει γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες The New York Times, Telegraph, Wall Street Journal, Huffington Post, FT. Έχει αρθρογραφήσει εκτενώς και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το CNN και το CNBC.