Στέγη: Παράταση λόγω επιτυχίας για το «Σπιρτόκουτο The Musical»

Η πιο συζητημένη παράσταση του χειμώνα συνεχίζεται μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2023.
Πηνελόπη Γερασίμου

Το «Σπιρτόκουτο», η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη που έγραψε ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο, μεταμορφώθηκε είκοσι χρόνια μετά σε μιούζικαλ από τον Γιάννη Νιάρρο και τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο, και από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης κατάφερε να γίνει η παράσταση που συζητάει όλη η Αθήνα. Μετά τη θεαματική προσέλευση και τις -χωρίς ουδεμία υπερβολή- ενθουσιώδεις κριτικές, το «Σπιρτόκουτο The Musical» παίρνει παράταση έως τις 22 Ιανουαρίου 2023.

Ένα μικροαστικό διαμέρισμα που στενάζει, ένα a/c που δεν δουλεύει. Μια τηλεόραση που παίζει αδιάκοπα. Τσιγάρα και φραπές. Το λαϊκό άσμα ενός πατέρα καφετζή, η ταραγμένη φωνή μιας μάνας. Το ρυθμικό παραλήρημα ενός σεξιστή γιου, η μεγαλοπρεπής άρια του κουνιάδου. H σκληρή γλώσσα και τα φλέγοντα ερωτήματα αναδιατυπώνονται με μουσικούς όρους: «Τι θα κάνεις με τη Λίντα, Βαγγέλη;»

Ανδρέας Σιμόπουλος

Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη, ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει και μέσα σε μια Κυριακή του Αυγούστου όλα τινάζονται στον αέρα. Η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο «σπιρτόκουτο» με τα τραγούδια και τις μελωδίες της απόγνωσής τους. Η σύζυγος Μαρία, τα παιδιά, το υπόλοιπο σκυλολόι, όλοι εναντίον όλων, και στη μέση ο σολίστας πάτερ φαμίλιας.

Η ελληνική οικογένεια που αγαπήσαμε και μισήσαμε παραμένει η ίδια, είκοσι χρόνια μετά. Άνθρωποι που «ουρλιάζουν» ο καθένας τον δικό του σκοπό κι ο καθένας τους έχει τη δική του μουσική. Oι διαμάχες, τα όνειρα, τα προβλήματα και οι παθογένειες της «αγίας ελληνικής οικογένειας» σε ένα πολυστυλιστικό μουσικό υπερθέαμα υψηλού ρίσκου: «Πόλεμος! Πόλεμος! Έχουμε πόλεμο!»

Εννέα μουσικοί, έντεκα ερμηνευτές και πλήθος άλλων συντελεστών μεγεθύνουν την τραγελαφική πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας και, μας παρουσιάζουν μια καινούρια, αδιανόητη εκδοχή του θρυλικού Σπιρτόκουτου.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες άνω των 18 ετών.

Info

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
Έως 22 Ιανουαρίου 2023

Κεντρική Σκηνή

Τετάρτη έως Κυριακή: 20:30
Διάρκεια: 120’ (χωρίς διάλλειμα)
Κατάλληλο: 18+

Οι νέες θέσεις είναι διαθέσιμες στο onassis.org από τις 8 Δεκεμβρίου.

Εισιτήρια
Κανονικό: 7 €, 15 €, 20 €, 28 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5 - 9 άτομα: 12 €, 16 €, 22 €
Παρέα 10+ άτομα: 11 €, 14 €, 20 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €
Συνοδός ΑμεΑ: 10 €
Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@onassis.org

Παραστάσεις με αγγλικούς υπέρτιτλους: Σάββατο 10, Κυριακή 11, Σάββατο 17, Κυριακή 18, Παρασκευή 23, Κυριακή 25 και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022.

Οι παραστάσεις στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, αλλά και στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό liminal.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα