ΔΙΕΘΝΕΣ
24/10/2020 15:33 EEST

Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

Παρουσίασε πυρετό και πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο.

ASSOCIATED PRESS

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, είπε το Σάββατο πως εισήχθη σε νοσοκομείο αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και παρουσίασε πυρετό.

«Χθες βράδυ κατά τις 9μμ ανέβασα πυρετό, με θερμοκρασία 38 βαθμών. Ήρθα και πέρασα τη νύχτα στο νοσοκομείο» είπε σε βίντεο που κατεγράφη σε δωμάτιο νοσοκομείου.

«Τώρα είμαι καλά. Ο πυρετός μου δεν είναι κακός. Η διαδικασία συνεχίζεται. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό από ιατρικής άποψης» πρόσθεσε.

Το Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως ο Ιμάμογλου, αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εισήχθη στις 10 μμ αφού παρουσίασε συμπτώματα λοίμωξης του άνω αναπνευστικού. Όπως ανέφερε, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και η θεραπεία του συνεχίζεται.

Ο Ιμάμογλου του CHP εξελέγη δήμαρχος σε επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2019, σε κάτι που αποτέλεσε πλήγμα στον Ερντογάν και στο κυβερνών ΑΚΡ.

Έκτοτε υπάρχουν σποραδικές εντάσεις μεταξύ του δήμου του και της κεντρικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και διαφωνίες για τη συγκέντρωση χρημάτων και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

(με πληροφορίες από Reuters)