Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος

Αρχικά το Βατικανό είχε υποστηρίξει πως ήταν στο νοσοκομείο για γενικές εξετάσεις αλλά μετά τις διαρροές σε ιταλικά ΜΜΕ, υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για την κατάστασή της υγείας του.
VATICAN MEDIA via Reuters

Από λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος πάσχει ο πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Βατικανού, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, στο οποίο εισήχθη σήμερα το πρωί.

Το Βατικανό διευκρίνισε επίσης ότι o ποντίφικας δεν έχει διαγνωστεί θετικός στην Covid-19 και ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε παρουσιάσει συμπτώματα κόπωσης.

Το πρωί της Τετάρτης ο πάπας Φραγκίσκος αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια μετά το τέλος της καθιερωμένης γενικής ακρόασης και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων και της αξονικής θώρακος στις οποίες υποβλήθηκε, είναι καλά.

Αναμένεται να εξακριβωθεί, αν ο πάπας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις θρησκευτικές τελετές του Πάσχα των Καθολικών, το οποίο φέτος γιορτάζεται στις 9 Απριλίου.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα