Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου μετανάστης που διέσχισε τον Έβρο με τραύματα από πυροβόλο όπλο

Εντοπίστηκε συνοριοφύλακες σε παρέβρια περιοχή. Φέρεται να είπε πως ο ίδιος και οι δύο ακόμη επιβαίνοντες στην βάρκα δέχθηκαν πυρά από την τουρκική όχθη.
ALEXANDROS AVRAMIDIS via Reuters

Στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου διακομίστηκε, σήμερα το πρωί, με τραύματα από πυροβολισμό, μετανάστης τον οποίο εντόπισαν συνοριοφύλακες σε παρέβρια περιοχή στη Λυκόφη Σουφλίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο άνδρας -κατά δήλωσή του μαροκινής καταγωγής- ο οποίος διέσχιζε τον ποταμό Έβρο με βάρκα μαζί με δύο ακόμη μετανάστες, τραυματίστηκε από πυροβολισμούς τους οποίους, όπως φέρεται να είπε, δέχθηκαν από την τουρκική όχθη.

Αμέσως μετά τη μεταφορά του στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση των τραυμάτων που φέρει στην κοιλιακή χώρα.

Όπως διαπιστώθηκε, έφερε δυο τραύματα ένα διαμπερές που του δημιούργησε βλάβη στη λεκάνη και ένα δεύτερο στην κοιλιακή χώρα το οποίο του προκάλεσε ρήξη στο παχύ έντερο, τμήμα του οποίου αφαιρέθηκε διότι εμφάνιζε ενδοκοιλιακή αιμορραγία.

Την Παρασκευή θα γίνει η πρώτη εκτίμηση της μετεγχειρητικής του κατάστασης. Η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Πηγή: AΠΕ ΜΠΕ, ΕΡΤ