Από την πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του κορονοϊού στο εξώφυλλο της Βρετανικής Vogue

Μια οδηγός προαστιακού τρένου, μια μαία και μια υπάλληλος σουπερμάρκετ είναι τα κύρια πρόσωπα του εξωφύλλου.
.
Huffpost GR
.

Εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής θα πρωταγωνιστήσουν στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue στο τεύχος του επόμενου μήνα.

Τρεις γυναίκες από τρεις διαφορετικούς τομείς εργασίας που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αποτελούν το κύριο αφιέρωμα στο τεύχος του Ιουλίου. Μια οδηγός προαστιακού τρένου, μια μαία και μια υπάλληλος σουπερμάρκετ αποτελούν τα κύρια πρόσωπα του εξωφύλλου.

Ο φωτογράφος Τζέιμι Χόκσγουορθ φωτογράφησε τις τρεις γυναίκες για το 20φυλλο πορτφόλιο του περιοδικού μόδας.

«Αντιπροσωπεύουν τους χιλιάδες εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας έβαλαν τις στολές τους και βγήκαν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους», δηλώνει ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Έννινφουλ.

«Η περίοδος που διανύουμε απαιτεί κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερα ξεχωριστό. Είναι μια στιγμή στην ιστορία που πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην νέα ‘πρώτη γραμμή μάχης’».

Η Ρέιτσελ Μίλλαρ είναι 24 χρονών και μαία στη κοινότητα της. Εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στο Νοσοκομείο Χόμερτον, στο ανατολικό Λονδίνο.

Όταν η ομάδα της Vogue επισκέφτηκε το νοσοκομείο και τραβούσε πορτρέτα πολλών υπαλλήλων στην αναζήτηση του προσώπου για το εξώφυλλο του τεύχους, εκείνη είχε βάρδια σε μια αίθουσα τοκετού του νοσοκομείου. Νόμιζε ότι η ομάδα είχε πάει για ένα αφιέρωμα στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μιλώντας στο BBC, η Ρέιτσελ, που μένει στη περιοχή Λέιτον του Λονδίνου, περιέγραψε την εμπειρία της ως σουρεαλιστική.

«Είμαι συναισθηματικά φορτισμένη, με τη καλή έννοια. Τότε δεν γνώριζα ότι θα ήταν αυτό που τώρα ξέρουμε όλοι ότι είναι». λέει.

«Έλαβα πολλά όμορφα μηνύματα και πιστεύω ο κόσμος ενθουσιάστηκε και χάρηκε που είδε κάποιον από το Σύστημα Υγείας να είναι το πρόσωπο του εξωφύλλου του περιοδικού».

Προσθέτει: «Νιώθω ότι με αυτό το εξώφυλλο δόθηκε αρκετή προσοχή και αναγνώριση στο Σύστημα Υγείας και πολύ αγάπη σε πολλούς εργαζόμενους σε δουλειές που πιθανόν παλιότερα δεν λαμβάναμε σοβαρά υπόψιν».

Η Νάργουις Χόρσφορντ δούλευε στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου για δέκα χρόνια και τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται ως οδηγός του προαστιακού τρένου του Λονδίνου. Μιλώντας στο BBC δήλωσε ότι ο διευθυντής της τηλεφώνησε για να την ρωτήσει αν θα ήθελε να δώσει μια συνέντευξη για το περιοδικό.

«Στην αρχή σκέφτηκα ότι μου έκανε πλάκα, αλλά μετά αποδείχθηκε ότι ήταν πέρα για πέρα αληθινό», λέει.

Η Νάργουις, η ποία μένει στη περιοχή Bounds Green στο βόρειο Λονδίνο, προσθέτει: «Νιώθω υπέροχα που αντιπροσωπεύω όλες τις γυναίκες που εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε όλη την σκληρή δουλειά και όλες τις συνεισφορές που κάνουμε για να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες που όλοι χρειάζονται».

«Το ιατρικό προσωπικό είναι προφανώς πολύ σημαντικό, αλλά είναι καλό να αναδείξουμε και άλλους εργαζόμενους σε άλλους τομείς».

Αρχικά, αναφέρει, ότι ήταν πολύ αγχωμένη όταν πήγαινε στη δουλειά της εν μέσω της πανδημίας αλλά στην πορεία αυτό το συναίσθημα αντικαταστάθηκε με το συναίσθημα της υπερηφάνειας.

«Είμαι περήφανη που ανήκω στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και που είμαι οδηγός τρένων. Μεταφέρω όλους τους σημαντικούς ανθρώπους και εργαζόμενους στις δουλειές τους».

Η Ανίσα Ομάρ εργάζεται ως βοηθός σε σουπερμάρκετ στο υποκατάστημα της εταιρείας «Waitrose» στο «King’s Cross» του Λονδίνου.

Η 21χρονη υπάλληλος, που μένει στη περιοχή Ίσλινγκτον του Λονδίνο μαζί με τους γονείς της, δήλωσε ότι η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεται και έδωσε ένα νέο νόημα στη δουλειά της και για αυτό αισθάνεται περήφανη.

«Η δουλειά μου παλιότερα δεν ήταν πολύ σημαντική», αναφέρει. «Όμως τώρα αυτό έχει αλλάξει. Πρέπει να είμαστε συνεχώς εκεί ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Πλέον είναι κάτι παραπάνω από μια απλή δουλειά».

ΠΗΓΗ: BBC