Ανάβυσσος: «Στοχευμένο χτύπημα βλέπουν οι αρχές πίσω από την αρπαγή και ληστεία δικηγόρου

Oι δράστες προσποιούμενοι ότι είναι αστυνομικοί με πολιτικά, του είπαν πως θέλουν να προχωρήσουν σε έλεγχο και μετά του πέρασαν χειροπέδες.
HuffPost Greece

Όσους γνώριζαν πως το απόγευμα τής Τετάρτης ο 29χρονος δικηγόρος θα επισκεφτεί έναν φίλο του στην Ανάβυσσο και μάλιστα είχαν λεπτομέρειες για το δρομολόγιο και τη διεύθυνση, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα στελέχη του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς θεωρούν πως η αρπαγή και ληστεία του ήταν οργανωμένη και όχι ένα τυχαίο χτύπημα.

Οι δύο δράστες σταμάτησαν τον 29χρονο, προσποιούμενοι ότι είναι αστυνομικοί με πολιτικά, λέγοντάς του πως θέλουν να προχωρήσουν στον έλεγχό του. Του πέρασαν χειροπέδες και τον υποχρέωσαν να καθίσει στη θέση του συνοδηγού. Έ

νας από τους δράστες οδήγησε το αυτοκίνητο τού θύματος και ο δεύτερος το δικό τους μέχρι μία δασώδη περιοχή, όπου του έδεσαν τα χέρια και τον λαιμό με ταινία συσκευασίας, τον χτύπησαν, του άρπαξαν δυο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά της οικίας-γραφείου του, κάρτες τραπεζών των οποίων τον εξανάγκασαν να τους αναφέρει τους κωδικούς PIN, ενώ επίσης τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων κινητού του, όπου διατηρεί ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Αφού απέκτησαν πρόσβαση πραγματοποίησαν δυο μεταφορές κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας -3.000- ευρώ.

Τον τοποθέτησαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους και τον εγκατέλειψαν λίγη ώρα αργότερα.

Ο 29χρονος κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες και με τον αναπτήρα του αυτοκινήτου να κόψει την ταινία συσκευασίας. Περπάτησε μέχρι ένα πρατήριο καυσίμων και ενημέρωσε την αστυνομία και τη μητέρα του, λέγοντάς της πως είναι πιθανό να επιχειρήσουν να διαρρήξουν το σπίτι - γραφείο στους Αμπελόκηπους και έτσι η μητέρα ανέφερε και τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια στις αρχές.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΖΗΤΑ φθάνοντας στους Αμπελόκηπους εντόπισαν έναν άνδρα να βγαίνει από την πολυκατοικία, τον κυνήγησαν και του πέρασαν χειροπέδες, παρά τη σθεναρή αντίστασή του.

Ο 25χρονος από τη Μολδαβία φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την αρπαγή και τη ληστεία και ότι είχε πρόθεση να διαρρήξει ένα διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα και είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν στη γωνία έναν άνδρα μέσα σε όχημα με αναμμένη τη μηχανή και, όταν του ζήτησαν να τον ελέγξουν, εκείνος έπεσε επάνω σε έναν αστυνομικό, τον τραυμάτισε ελαφρά στο χέρι και εξαφανίστηκε.

Δημοφιλή