ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2020 10:43 EEST | Updated 13/04/2020 10:51 EEST

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κίνα προήλθαν από τη Ρωσία

Η Ρωσία είχε σχεδόν 16.000 περιπτώσεις και τουλάχιστον 130 θανάτους.

Associated Press

Οι μαζικές επιστροφές των Κινέζων πολιτών από τη Ρωσία, η οποία τώρα βιώνει τη δική της άνοδο στις λοιμώξεις, πυροδότησε τη μεγαλύτερη αύξηση νέων κρουσμάτων στην Κίνα σε περισσότερο από ένα μήνα.

Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι 98 νέες μολύνσεις αναφέρθηκαν σε άτομα που προσήλθαν πρόσφατα στην Κίνα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ήταν Κινέζοι πολίτες, οι οποίοι προσπαθούσαν εδώ κι εβδομάδες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αφού η Κίνα είχε περιορίσει αυστηρά τις πτήσεις εντός και εκτός της χώρας.

Προηγουμένως, μια πτήση της Aeroflot από τη Μόσχα στη Σαγκάη στις 10 Απριλίου έφερε 60 άτομα που τελικά διαγνώστηκαν θετικά τον κορονοϊό. Οι επιβάτες έχουν αναγκαστεί να τεθούν σε καραντίνα.

Πολλοί Κινέζοι που επιδιώκουν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία έχουν πετάξει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ με την ελπίδα να επιστρέψουν σπίτι τους. Το κινεζικό προξενείο στο Βλαδιβοστόκ ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή ότι 243 Κινέζοι πολίτες που είχαν μολυνθεί από τον κορωναϊό έχουν ήδη περάσει τα σύνορα. Είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις που έχουν προκύψει στις παραμεθόριες περιοχές όπου η τοπική κυβέρνηση έχει ανοίξει ένα προσωρινό νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Η Ρωσία έκλεισε τα σύνορά της με την Κίνα τον Ιανουάριο για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Τη Δευτέρα, η Ρωσία είχε σχεδόν 16.000 περιπτώσεις και τουλάχιστον 130 θανάτους.

Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 12/4, καταγράφηκαν 108 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, από 99 μία ημέρα νωρίτερα. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από την 6η Μαρτίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 143 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό έφθασε έτσι επισήμως τους 82.160 στην Κίνα. Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 αυξήθηκε κατά 2, στους 3.341.

 

Πηγή: New York Times 

Sponsored Post