Τα σκυλιά, το τσουρέκι και ο θρήσκος μαφιόζος

Ο VOR V ZAKONE της γεωργιανής μαφίας, που προσευχόταν πριν τις διαρρήξεις.
ΕΛ.ΑΣ

Παρόλο που κατηγορείται ως αρχηγός σπείρας διαρρηκτών, έχει τον τίτλο VOR V ZAKONE στη γεωργιανή μαφία και φέρεται να απολάμβανε τα κέρδη της συμμορίας αγοράζοντας πανάκριβα ρούχα, ο 42χρονος που έπεσε στα χέρια του Τμήματος Διαρρηκτών είναι θρησκόληπτος.

Παρακολουθώντας τα τηλέφωνα των μελών της οργάνωσης οι αστυνομικοί, άκουσαν πολλές φορές τους συγκατηγορούμενούς του να τον περιμένουν να τελειώσει την προσευχή του για να τον συναντήσουν ή ακόμα και για να φύγουν για τη Χαλκίδα ή του Λουτράκι, όπου ήταν κάποια από τα 42 σπίτια, τα οποία διέρρηξαν.

ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ

Η συμμορία, εκτός από ευκαιριακούς στόχους, αποδείχθηκε από την έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας ότι «χτύπησε» και ύστερα από πληροφόρηση. Χρησιμοποίησε ως πληροφοριοδότες ομοεθνείς τους οικιακές βοηθούς, αφού πρώτα όμως είχαν σταματήσει να εργάζονται, ώστε να μην στοχοποιηθούν. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, η γυναίκα όχι μόνο τους ανέφερε με λεπτομέρειες τα αντικείμενα αξίας, που θα έβρισκαν, αλλά τους έδωσε και τον κωδικό, προκειμένου να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό.

ΕΛ.ΑΣ

Σε κάθε τους εισβολή τουλάχιστον ένα μέλος της σπείρας παρέμενε έξω από το σπίτι, ώστε να προειδοποιήσει τους συνεργούς του εάν πλησίαζαν αστυνομικοί ή οι ένοικοι της κατοικίας. Μεταξύ τους επικοινωνούσαν με κινητά τηλέφωνα και χρησιμοποιούσαν τους κωδικούς «σκυλιά» για τους αστυνομικούς και «τσουρέκι» όταν το σπίτι είχε αντικείμενα αξίας και το θεωρούσαν καλό στόχο.

Οι έξι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή.

Δημοφιλή