Το Βαρούλκο συναντά το απέραντο γαλάζιο της Σαντορίνης

Ο Λευτέρης Λαζάρου άνοιξε το Varoulko Santorini στο πεντάστερο Grace Hotel της Auberge Resorts Collection
.
.
.

Τον Λευτέρη Λαζάρου τον γνωρίζω πολλά χρόνια και σε όλη την μαγειρική διαδρομή του έχει δείξει ότι δεν επαναπαύεται στις δάφνες και στα αστέρια του. Ο Λευτέρης έχει πάθος με την κουζίνα του και αναζητά πάντα κάτι καινούργιο να προσφέρει. Γνήσιος Πειραιώτης με θαλασσινό ταπεραμέντο τολμά να ανοίγει καινούργιους δρόμους.

Η έκπληξη ήρθε την φετινή σεζόν με το εστιατόριο του Βαρούλκο να σαλπάρει για το νησί της Σαντορίνης και να βρίσκει την θέση του στο Grace Hotel, μέλος της Auberge Resorts Collection.

.
Tryfon N. Georgopoulos
.

Το Varoulko Santorini έχει βάλει πλώρη να δώσει το δικό του γαστρονομικό στίγμα στις Κυκλάδες ενώ το γνωστό και αγαπημένο Βαρούλκο στο Μικρολίμανο , βραβευμένο με αστέρι Michelin, συνεχίζει την γνώριμη νόστιμη πορεία του.

Το χαμόγελο δεν λείπει ποτέ από το πρόσωπο του Λευτέρη που έχει μοναδικό ταλέντο στην ανθρώπινη επαφή που είναι η έμπνευση του και του δίνει ώθηση. «Θεωρώ ότι είναι η ευκαιρία της Σαντορίνης, που έχει συγκεντρώσει τους καλύτερους συναδέλφους μου, ώστε να γίνει μοντέλο γαστρονομικού προορισμού» λέει ο Λευτέρης.

Συναντηθήκαμε στο Varoulko Santorini και με θέα την Καλντέρα συζητάμε για τα φρέσκα σχέδια του στο νησί.

,
.
,

«Η Σαντορίνη έχει προσελκύσει όλη την δυναμική των Ελλήνων μαγείρων και όλη αυτή την προσπάθεια θα μπορούσε να έχει τη στήριξη όλων: της Περιφέρειας, των ντόπιων και της τοπικής αυτοδιοίκησης» λέει ο άοκνος σεφ και προσθέτει με πάθος: «Χρειαζόμαστε πρωτογενή τομέα, τοπική παραγωγή για να αναδείξουμε την Σαντορίνη . Θέλω να φυτέψω στο νησί προϊόντα που έχουν ξεχαστεί. Το έδαφος της είναι μοναδικό και υπάρχουν χωράφια που μπορούν να αξιοποιηθούν. Η ανάδειξη των πρώτων υλών είναι στο επίκεντρο της φιλοσοφίας μου».

Στο Grace Hotel, το εξαιρετικό resort πέντε αστέρων στο Ημεροβίγλι, το εστιατόριο Varoulko Santorini έχει θέση μαγική, με τα τραπέζια του να έχουν πρώτο πλάνο το απέραντο γαλάζιο και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα.

.
.
.

«Πρώτη φορά το Βαρούλκο ταξιδεύει εκτός Πειραιά» λέει ο Λαζάρου και ένα πλατύ χαμόγελο διαγράφεται στο πρόσωπο του. Στην κουζίνα μαγειρεύει ο σεφ Κομνηνός Μουφλουζέλης ένα από τα αγαπημένα μαγειρικά παιδιά του Λευτέρη. «Εδώ, έχω την ευτυχία να έρθει ο Κομνηνός, που με θεωρεί μαγειρικό πατέρα του και έχει γαλουχηθεί από μικρός στην κουζίνα του Βαρούλκου» λέει ο Λευτέρης και προσθέτει: «Υπάρχει κλίμα συνεργασίας και αγάπης και υποστηρίζει την κουζίνα για να μπορέσει το Grace να είναι Βαρούλκο».

Ο γνωστός σεφ είναι από τους πιο αεικίνητους με μια καινούργια πάντα ιδέα –άσο στο μανίκι του. Όταν ρωτήσαμε τον Λευτέρη πως εμπνεύστηκε το μενού, χωρίς περιστροφές είπε: «Το μενού εστιάζει στα προϊόντα του νησιού και τροφοδοτείται με την θάλασσα. Παντρεύω την κουζίνα μου με τα κρασιά της Σαντορίνης. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μας υποστηρίζει η διοίκηση του Grace Hotel και το εξαιρετικό σέρβις».

.
Tryfon N. Georgopoulos
.

Η κουζίνα του Varoulko Santorini το πρωί σερβίρει πλούσιο πρωινό , το μεσημέρι ένα μενού και το βράδυ τρία διαφορετικά menu degustation. «Θα υπάρχουν και προτάσεις ημέρας με τον αυθορμητισμό του Βαρούλκου με ότι φρέσκο βρούμε την ημέρα» προσθέτει ο Λευτέρης Λαζάρου.

.
Tryfon N. Georgopoulos
.
.
Tryfon N. Georgopoulos
.

Δοκιμάζοντας τα πιάτα του μενού ανακαλύπτεις την ισορροπία των υλικών και τον ιδανικό συνδυασμό τους που σε μεταφέρουν με τρόπο μεθυστικό , σαν να κάνεις κρουαζιέρα στα νερά των Κυκλάδων.

Αρχή με πληθωρική «Κακαβιά» που είναι η σούπα του Έλληνα ψαρά.

.
Tryfon N. Georgopoulos
.
.
Tryfon N. Georgopoulos
.

Ακολουθεί το καβούρι που θρονιάζεται σε σαλάτα αλμύρα και στεφανώνεται με αφρό μανταρίνι πορτοκάλι και αποκαλύπτει φρεσκάδα και βαθιά γεύση.

.
Tryfon N. Georgopoulos
.
.
Tryfon N. Georgopoulos
.

Έρωτα με την πρώτη μπουκιά χαρίζει το κεμπάπ σφυρίδας πάνω σε καλοδουλεμένη υπομονετικά σάλτσα ντομάτας και τραγανό μπισκότο ελιάς. Μια άλλη προσέγγιση χαρακτηρίζει τα πιάτα που προσφέρουν μια φρέσκια δυναμική στην έννοια της ελληνικότητας.

.
Tryfon N. Georgopoulos
.
.
Tryfon N. Georgopoulos
.
.
Tryfon N. Georgopoulos
.

Το Grace Hotel με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική αισθητική της Σαντορίνης, ολόλευκο αστραποβολά κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο. Θέα ασυναγώνιστη . Καρτποσταλ η Καλντέρα και σε πρώτο πλάνο το βραχώδες ακρωτήρι του Σκάρου. Ατμόσφαιρα ειδυλλιακή.

.
Tryfon N. Georgopoulos
.

Εκτός από τον αστεράτο σεφ Λευτέρη Λαζάρου με το Varoulko Santorini , το Grace Hotel υποδέχθηκε φέτος και κάποιον ακόμη που είναι στον χώρο «αστερι».

Ο λόγος για τον Θάνο Προυναρούς και την ομάδα του Baba Au Rum που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα 50 καλύτερα bars του κόσμου. Οι ειδικοί των cocktails μας συστήνουν το 363 Bar by Baba Au Rum και τα premium cocktails που επιμελείται ο Θάνος ,connoisseur του είδους, προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία. «Θέλουμε να μυήσουμε τους επισκέπτες σε εξαιρετικά ποτά, αλλά και καινοτόμες δημιουργίες με φόντο την γοητεία της Σαντορίνης» λέει ο χαρισματικός Θάνος Προυναρούς.

Το νησιώτικο τοπίο συνωμοτεί ιδανικά για την απόλαυση του δροσιστικού Santorini Mule που είναι ένα τραγανό ποτό με πλούσια αρώματα του τοπικού κρασιού vinsanto, αποξηραμένων βερίκοκων και γλυκών μπαχαρικών, που συμπληρώνεται με μπύρα τζίντζερ και λάιμ.

.
Tryfon N. Georgopoulos
.

Εξαιρετική είναι και η επιλογή του κοκτέιλ Love the Sunshine, που φέρνει το καλοκαίρι στο ποτήρι με μαστίχα, φρέσκια νότα μέντας αλλά και με την προσθήκη ροδάκινου, λεμονιού και βασιλικού. Ότι πρέπει για να το απολαύσετε με φόντο την μοναδική γοητεία της Σαντορίνης.

.
.
.

Το Grace Hotel μέλος της βραβευμένης αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Auberge Resorts Collection αυτό το καλοκαίρι προτείνει με φόντο το κυκλαδίτικο σκηνικό έναν εξαιρετικό συνδυασμό πολυτελών διακοπών συνδυασμένων με τις γαστρονομικές εμπειρίες που γεννούν το Varoulko Santorini και το 363 Bar by Baba Au Rum.