ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/03/2020 22:35 EET | Updated 12/03/2020 22:36 EET

Τάγμα εφόδου ξυλοκόπησε με σιδηρογροθιά Πακιστανό στα Πατήσια

Μία γυναίκα σταμάτησε και βγήκε από το αυτοκίνητο της και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

KEERFA

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε την Τετάρτη, 12 Μαρτίου, άντρας από το Πακιστάν, καθώς κατευθυνόταν προς το σταθμό του ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια.

Τρία άτομα βγήκαν από ένα μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Οπελ, στη λεωφόρο Ιωνίας και επιτέθηκαν με αγριότητα στον Αντνάν Μπατ. Ο ένας ήρθε απο μπροστά και άρχισε να τραβάει το τσαντάκι που είχε περασμένο στη μέση  του και άλλοι δύο τον τραβάγανε από πίσω. Ένας είχε σιδηρογροθιά και του κατάφερε ένα χτύπημα μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το μάτι. Στη συνέχεια τον γρονθοκοπήθηκε άλλες τουλάχιστον 10 φορές στο κεφάλι και στο σώμα.

Όπως γράφει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), «μία γυναίκα σταμάτησε και βγήκε από το αυτοκίνητο της και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. Ειδοποίησε μάλιστα την Άμεση Δράση η οποία κατέφθασε μετά από μισή ώρα με περιπολικό που μετέφερε τον τραυματισμένο μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Λαύρας».

«Η κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης με το κλείσιμο των συνόρων, την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχει ανοίξει το δρόμο για τους φασίστες για να ξαναβγούν στους δρόμους με επιθέσεις. Η Αστυνομία συγκαλύπτει την δράση αυτής της ομάδας που δρα στο φως της μέρας σε μια περιοχή όπου δεκάδες αστυνομικοί περιπολούν καθημερινά».