Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου-Βαρθολομαίου για την Αγία Σοφία

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη απέναντι στην ιερόσυλη ενέργεια της Τουρκίας.
Eurokinissi

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Αγκυρας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αμέριστη συμπαράστασή του στον μεγάλο αγώνα του για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, της Χριστιανοσύνης εν γένει αλλά και αυτού του πολιτισμού, απέναντι στην ιερόσυλη ενέργεια της Τουρκίας - και προσωπικά του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - την σχετική με την βάναυση θρησκευτική αλλά και πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

«Ενέργεια, η οποία καταδεικνύει ότι, δυστυχώς, η τουρκική ηγεσία όχι μόνο δεν προσβλέπει στον εκδημοκρατισμό και στον εκσυγχρονισμό της Τουρκίας αλλά μάλλον ″νοσταλγεί″ στιγμές βαρβαρότητας του παρελθόντος της απέναντι στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και, γενικότερα, στην Χριστιανοσύνη», όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Δημοφιλή