Τέμπη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν στις ΜΕΘ τρεις τραυματίες

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι περισσότεροι από τους τραυματίες θα πάρουν εξιτήριο.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Δύο εβδομάδες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μάχη για τη ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν οι σοβαρά τραυματίες που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη ενώ σε αρκετά καλύτερη κατάσταση βρίσκονται οι πιο ελαφρά τραυματίες που αναμένονται σταδιακά να πάρουν εξιτήρια και να γυρίσουν σπίτια τους.

Σε απλές κλινικές νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας οι υπόλοιποι ελαφρά τραυματισμένοι από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστυχήμα των Τεμπών με την κατάσταση ορισμένων να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι περισσότεροι από τους τραυματίες θα πάρουν εξιτήριο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους ωστόσο παραμένει κρίσιμη η κατάσταση για τους άλλους τρεις που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και άλλα δύο παιδιά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, το Παπαγεωργίου και το Παπανικολάου.

Μάχη για τρεις τραυματίες στις ΜΕΘ

«Πιο κρίσιμη εκτιμάται ότι είναι η κατάσταση του 20χρονου Γεράσιμου από το Βόλο» με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι «κάθε ώρα που περνάει κερδίζει όλο και περισσότερο ένα κομμάτι στη μάχη που δίνει για τη ζωή».

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν επίσης οι δύο κοπέλες που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. «Είναι η Δάφνη, η σύντροφος του Βάιου Βλάχου από την Καρδίτσα που ταξίδευαν μαζί καθώς και η Ανίσια, μία νεαρή κοπέλα που επίσης έχει κάκωση στον θώρακα. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση, παραμένει όμως σταθερή και ελεγχόμενη» όπως λένε οι γιατροί.

Και τα τρία νέα παιδιά παραμένουν σε καταστολή με τους γιατρούς να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουν τον κίνδυνο για τη ζωή τους που διατρέχουν.

Πηγή: ΕΡΤ News

Δημοφιλή