Μπορεί τα μπαρ να ανοίγουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να απολαύσουμε ένα κοκτέιλ στο σπίτι μας. 

Ορισμένα από τα καλύτερα μπαρ και ξενοδοχεία στην Μεγάλη Βρετανία, μοιράστηκαν με την βρετανική έκδοση της HuffPost, τέσσερις απλές συνταγές που μπορούμε όλοι να παρασκευάσουμε.

Advertisement
Advertisement

Μία επίσκεψη στην κάβα της γειτονιάς μας και είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε τα πιο δροσιστικά κοκτέιλ.

Φλάουερ Πάουερ

Μία συνταγή με βάση το λικέρ πεπόνι που θα μας μεταφέρει στη βρετανική εξοχή, εμπνευσμένο από το έκθεση λουλουδιών στο Τσέλσι. 

Υλικά

40 ml Λικέρ Μιντόρι

15 ml Φρέσκο χυμό Λάιμ (μοσχολέμονο)

20 ml Χυμό Μήλο

Advertisement

Γαρνίρισμα: Πέταλα Λουλουδιών  

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα ποτήρι μαρτίνι πάγο. Βάζουμε στο σέικερ το λικέρ Μιντόρι, τον φρέσκο χυμό από λεμόνι και τον χυμό από μήλο και ανακατεύουμε.

Advertisement

Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ποτήρι, γαρνίρουμε με το πέταλο λουλουδιού αν επιθυμούμε.

Sopwell House

 

Advertisement

Σέϊλορς Τίπλ

Αυτή το κοκτέιλ το έπιναν παλιά οι ναυτικοί προκειμένου να καταπολεμήσουν το σκορβούτο.

Υλικά

50 ml Τζιν

Advertisement

25 ml Φρέσκο χυμό Λάιμ (μοσχολέμονο)

Advertisement

1 φέτα λάιμ 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ μαζί με πάγο και χτυπάμε καλά.

Advertisement

Αδειάζουμε  στην συνέχεια όλο το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι και γαρνίρουμε με μία φέτα από το μοσχολέμονο.

Bohemia Bar and Restaurant

 

Κάντι Φλος Μάτζικ

Αυτό το κοκτέιλ εμπνευσμένο από το αγαπημένο σε όλους μας «Μαλλί της Γριάς», θα μας ταξιδέψει στα παιδικά μας χρόνια και στα πανηγύρια που όλοι αγαπούσαμε να πηγαίνουμε.

Υλικά

20 ml Ρούμι Havana 3 ετών

Χυμός Τριαντάφυλλο

Γρεναδίνη 

Σαμπάνια ή Προσέκο

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρούμι, τον χυμό από τριαντάφυλλο και την γρεναδίνη σε ένα σέικερ.

Χτυπάμε καλά και αδειάζουμε στο ποτήρι.

Στην συνέχεια συμπληρώνουμε με προσέκο ή σαμπάνια. 

Το τέλειο γαρνίρισμα γίνεται με «Μαλλί της Γριάς» αν έχουμε την ανάλογη συσκευή στο σπίτι μας. 

The Ivy in the Lanes

 

Μπρέκφαστ Μπονάνζα

Αν ήπιαμε λίγο παραπάνω απ′ ότι έπρεπε, το προηγούμενο βράδυ και νιώθουμε κάπως περίεργα την επομένη μέρα, αυτό το κοκτέιλ, είναι το τέλειο μαρτίνι που θα μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα. 

Υλικά

50 ml Τζιν

15 ml Κουαντρό

15 ml Φρέσκο χυμό Λεμόνι

1 κ.γ. Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα σέικερ όλα τα υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά προκειμένου να ρευστοποιηθεί η μαρμελάδα.

Στην συνέχεια βάζουμε πάγο και χτυπάμε στο σέικερ.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι.

Donovan Bar/ Brown Hotel

Πηγή: HuffPost UK