Θάνατος ναυαγοσώστη στην Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις σε δύο 24χρονους

Τι ισχυρίζονται οι ίδιοι
.
.
Eurokinissi

Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος 24χρονων Ελλήνων για την υπόθεση του θανάτου του 20χρονου ναυαγοσώστη στην Κρήτη άσκησε ο εισαγγελέας Χανίων.

Σύμφωνα με το Cretapost, κατηγορούνται για κατά συναυτουργία σε θανατηφόρο σωματική βλάβη και θα απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής.

Οι δύο τους ισχυρίστηκαν πως ο 20χρονος τους επιτέθηκε: «Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως ο θανών επιτέθηκε βιαιότατα και στους δύο με πολύ επικίνδυνα χτυπήματα και αυτό επιβεβαιώνεται και από καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων. Δεν ανέφεραν συγκεκριμένο λόγο για την έναρξη του καυγά, απλώς είπαν πως υπήρξε μία αρχική κουβέντα μεταξύ τους η οποία και κλιμακώθηκε», ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης των δύο Ελλήνων, Γιάννης Ντερμανάκης, ο οποίος πρόσθεσε πως αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση και υποστήριξε ότι ο νεκρός δεν φέρει τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους, προσθέτοντας πως «ο θανών έδωσε μία κουτουλιά σε έναν από τους κατηγορουμένους που πιθανότατα να ήταν και η αιτία του σοβαρού τραυματισμού αλλά και θανάτου του».

Είχαν προσαχθεί συνολικά πέντε άτομα- οι δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαποί- και τελικά συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες.

Δημοφιλή